Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

‘Wonen is meer dan een dak boven je hoofd’

In onze visie moet je ook kunnen blijven kiezen in welke omgeving je woont, als je met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie te maken krijgt. Er verandert veel voor degene die dementie heeft, maar zeker ook voor naasten, zoals de partner en de familie. Een woonomgeving waar je je thuis kunt voelen is dan het minste wat geboden kan worden.

King Arthur Groep heeft twee huizen: Ridderspoor en Lindenhorst. Wilt u de sfeer eens proeven? Wij leiden u graag een keer rond. Ook is het mogelijk om een keer mee te doen met een activiteit. Omdat verhuizen een grote stap is, maken we samen met u een verhuisplan op maat.

Je bent thuis, waar je begrepen wordt.

Meer informatie

“Je bent thuis, waar je begrepen wordt”

Verlies van (cognitieve) functies betekent nog niet dat iemand geen identiteit heeft of eigen wensen en behoeften heeft. Iedereen heeft een eigen verleden, heden en toekomst. In elke levensfase kunnen wij kiezen waar wij willen wonen, welke woonwijk bij ons past, welke type huis wij mooi en prettig vinden en met wie wij omgaan. Natuurlijk rekeninghoudend met onze financiële, relationele, sociale en werk situatie.

In onze visie moet je ook kunnen blijven kiezen in welke omgeving je woont als je met dementie of andere vormen van zorg te maken krijgt. Er verandert veel, voor degene die dementie heeft, maar zeker ook voor naasten, zoals partner en familie. Een woonomgeving waar je je thuis kunt voelen is dan het minste wat geboden kan worden.

Het kleinschalige woonzorgconcept van King Arthur Groep biedt een tweede thuis aan mensen met dementie. Een waardige woonomgeving waar rekening wordt gehouden met ieders achtergrond en interesses en waar partners en familie een belangrijke rol spelen.

 

 • De mens zien – Ieder mens is uniek.
 • Samen in dialoog – Samen kom je verder.
 • Iedereen is welkom – Er is altijd een plek aan tafel.
 • Denken in mogelijkheden – We gaan uit van wat kán.
 • Betrouwbare partner – We zijn oprecht en komen onze afspraken na.

We houden een plek vrij aan de ronde tafel voor innovatie op het gebied van wonen, zorg en welzijn en zetten wij ons in voor kennisontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van dementie.

Bewoners hebben ieder een privé zit-/slaap kamer op de 1e of 2e verdieping met sanitair en pantry. U kunt deze naar eigen inzicht inrichten. Alle woonruimten zijn voorzien van een telefoon- en kabelaansluiting.

Op de begane grond bevinden zich een aantal gemeenschappelijke ruimten, waar u ten alle tijden gebruik van kunt maken, zoals een woonkeuken, huisbioscoop, muziek- en ontmoetingsruimte, bibliotheek, eetkamer, hobby-/ werkkamer en buitenruimte- en terras. Bekijk ook de plattegronden van deze ruimtes.

Een team van professionals op het gebied van dementiezorg staat 24 uur per dag voor u klaar, bereidt samen met u verse maaltijden en is flexibel en creatief genoeg om met u te ondernemen wat u wilt. Geheel in lijn met de wens van de overheid wordt wonen en zorg gescheiden.

Familieleden ontvangen een sleutel van de voordeur en zijn ieder moment van de dag van harte welkom deel te nemen aan activiteiten of gezellig mee te eten. Daarnaast is het ook mogelijk te overnachten in onze gastenkamer.

Samen zorgen voor iemand met dementie
De zorg voor uw partner met dementie wordt zwaarder en zwaarder. U zou deze zorg graag met anderen delen. In onze woonzorgvoorzieningen is de zorg kleinschalig en persoonlijk georganiseerd en deze is ook beschikbaar voor echtparen die na zoveel goede jaren niet gescheiden van elkaar willen wonen.

Wij gaan zorgvuldig en respectvol om met de persoon met dementie en zijn of haar partner. Wij kijken wat u en uw partner nodig hebben en houden rekening met de fase waarin uw partner zich bevindt.

Meedenken mag
U kunt zelf met de zorgverleners bespreken hoe de zorg verloopt. Wat wilt u zelf doen, wat wilt u loslaten, wat gaat goed, wat kan beter.

Aan het roer staan van uw eigen leven
Wij willen het leven voor u beiden zo aangenaam en vertrouwd mogelijk houden. De zorg is aanvullend op wat u beiden zelf nog kunt, waarbij wij rekening houden met uw levensstijl en de mogelijkheden van u en uw partner.

Wij bieden een ruim all-in servicepakket:

 • Wisselend activiteitenprogramma
 • Persoonlijke begeleiding en 24-uurszorg
 • Drie verse maaltijden per dag, inclusief drankjes
 • Koffie, thee en tussendoortjes
 • Was- en strijkservice
 • Internet, kabel en telefoonaansluiting (excl. abonnement/ gesprekskosten)
 • Huishoudelijke hulp/ interieurverzorging

Geheel in lijn met de wens van de overheid worden de kosten van wonen en zorg in onze woonzorgvoorziening gescheiden.

Wonen
Voor de huur van de privé woonruimte, het gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes en de services vragen wij een maandelijks all-in bedrag.

Zorg
De zorg kan gefinancierd worden vanuit de Wlz.  U heeft hiervoor een Wlz indicatie (PGB of Zorg In Natura) nodig. Wij kunnen u desgewenst helpen bij de aanvraag van deze indicatie.