Begeleiding Thuis

Je wilt je leven zoveel mogelijk leven zoals jij wilt. Je wilt iets ondernemen, actief-  en van betekenis zijn en thuis blijven wonen. Hier heb je soms ondersteuning bij nodig. Onze begeleiders kunnen deze op maat bieden. Tegelijk kun je hiermee je naaste de gelegenheid bieden om af en toe wat tijd voor zichzelf te hebben.

Wat kan de begeleider thuis voor je doen

  • De begeleider brengt samen met jou in kaart wat voor jou belangrijk is, wat je zelf wilt blijven doen en wat je mogelijk samen met iemand uit je netwerk wilt doen.  
  • Begeleiding bij dementie kan ook begeleiding bij zorg inhouden als dat nodig is.
  • Onze professionele begeleiders bewegen mee met de veranderende situatie. Ook als de complexiteit toeneemt en gedragsveranderingen plaatsvinden.
  • De begeleider kan je in contact brengen met anderen uit de buurt. Dit kan zijn in de vorm van vrijwilligerswerk of door bijvoorbeeld mee te doen met een activiteit op de sportschool.  
  • Samen met je wandelen, erop uit, boodschappen doen of bijvoorbeeld koken. 

 Fien beeldbellend met haar zoon tijdens de wandeling

Aanvragen 

De casemanager kan jou op weg helpen met de aanvraag. Aanvullende informatie is verkrijgbaar via de coördinatoren uit jouw regio. Klik hier voor de contactgegevens.

Eerst kijken of het wat voor je is? Dat kan. Bel voor een afspraak en een begeleider komt langs voor een kennismaking. Samen bekijk je de mogelijkheden en of het klikt. 

Kosten 
De begeleiding wordt vaak vergoed door de gemeente vanuit de WMO-beschikking. Als er sprake is van een CIZ indicatie dan wordt de begeleiding vergoed via de WLZ. Particulier betalen kan ook.

Folders Begeleiding Thuis

Regio Gooi en Wijdemeren

Regio Amersfoort

Regio Utrecht

Zorgvragersboekje

Folder: inzage in het dossier
PUUR. van jou:
Wijkzorgdossier
Woonzorgdossier