DemenTalent van start in Baarn

Zinvol bezig zijn, óók met een vorm van dementie. Dat is het doel van de landelijke stichting DemenTalent. Met plezier gaan Silverein, Amaris Zorggroep, King Arthur Groep nu de samenwerking aan om DemenTalent in Baarn uit te rollen. In deze plaats is het projectteam daarom op zoek naar verenigingen, scholen, kerkgenootschappen, bedrijven en andere maatschappelijke organisaties waar mensen met dementie aan de slag kunnen.

In heel Nederland is een forse toename van het aantal mensen met dementie te zien. Een groot deel van deze groep blijft thuis wonen. Juist voor hen is het fijn om een zinvolle dag te ervaren vanuit eigen talenten en wensen en actief te zijn of blijven als vrijwilliger. Denk aan tuinieren in parken en bossen, voorlezen op een basisschool en ondersteunen bij de Voedselbank. Het gaat om zinvol bezig zijn, competenties verder ontdekken, nieuwe dingen leren. Activiteiten en werkzaamheden waar deze doelgroep plezier uit haalt en energie van krijgt.

Over DemenTalent
Inmiddels heeft DemenTalent, sinds de start in 2012, verschillende succesvolle projecten voor ruim 1000 kandidaten in Nederland opgezet. Deelname aan DemenTalent biedt diverse voordelen voor mensen met dementie en hun naasten. Door actief te blijven, sociale contacten aan te gaan en/of te behouden en letterlijk meer buiten te zijn, laat wetenschappelijk onderzoek zien dat men zich beter voelt en hierdoor de ziekte (deels) kan afremmen. Ook voor de naasten is het fijn om te ervaren dat hun partner/familielid onderdeel blijft van de maatschappij en daardoor een betere balans thuis ervaart.

Van waarde voelen
Esther Otten, projectleider DemenTalent Baarn, kijkt er naar uit om de krachten te bundelen in Baarn. “Door vanuit mogelijkheden te denken creëren we kansen voor deze doelgroep. We bieden hen weer perspectief. Zonder uit het oog te verliezen dat mensen ook te maken krijgen met de beperkingen, geven we ze iets in handen om zich van waarde te voelen in de maatschappij en zinvol bezig te zijn.”

En nu: Baarn aan zet
Voor een succesvol verloop van DemenTalent in Baarn, is het projectteam op zoek naar verenigingen, scholen, kerkgenootschappen, bedrijven en andere maatschappelijke organisaties waar mensen met dementie aan de slag kunnen. De deelnemer wordt na een inventariserend gesprek begeleid en kan vervolgens als vrijwilliger aan de slag. Graag komt DemenTalent Baarn in contact met enthousiaste organisaties voor deze doelgroep. Samen realiseren we een zinvolle dag voor hen! Neem voor informatie voor zowel deelnemers als organisaties contact op met Esther Otten, Projectleider DemenTalent Baarn, 06-23444036, esther@remindadviesencoaching.nl.

 

Foto: projectgroep DemenTalent.
V.l.n.r. Anneke Athmer (ambassadeur King Arthur Groep), Pascale Priem (ambassadeur Silverein), Berna Pleijssant (ambassadeur Amaris Zorggroep) en Esther Otten (projectleider).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *