Lindenhorst

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie
In buurtschap Zevenhuizen (vanouds Hoogland) in de gemeente Bunschoten staat onze kleinschalige woonzorgvoorziening Lindenhorst. De locatie is gelegen op de grens van Amersfoort en Bunschoten en ligt tegen de woonwijken Nieuwland en Vathorst aan. Het huis bevindt zich in een groene omgeving met statige boerderijen (lintbebouwing), een landwinkel in de directe nabijheid, alsook een restaurant.  Prettige contacten met de aangrenzende manege en zorgboerderij, met de landwinkel dichtbij voor leuke en lekkere cadeautjes.

Gemeenschappelijke ruimtes

U kunt in uw eigen woonruimte verblijven, maar ook een plek zoeken in één van de gemeenschappelijke ruimtes. In de huiskamer staat een grote kast met allerlei soorten spellen,  de bibliotheekkamer is uitgerust met een grote boekenkast vol (ruik) boeken en in de hobbyruimte zijn wekelijks creatieve workshops te volgen.
In de ontmoetingsruimte hebben we een piano staan, waar het is heerlijk om te kunnen genieten van een concert.

Sfeerbeelden huiskamer

Sfeerbeelden huiskamer

Op het erf van Lindenhorst hebben we een belevingsgerichte tuin aangelegd: op kleur, wuivende grassen, mooie bloemen, rust of juist spelmateriaal, met fruitbomen en moestuinbakken en schapen en shetlanderpony’s om te voeren.
Heerlijk aangelegde terrassen waar het goed vertoeven is, in de lente snel naar buiten tot laat in de herfst…de sfeer van het buitenleven ervaren.

Uitzicht rondom woonhuis

Uitzicht rondom woonhuis

Voorkant en aanzicht woonhuis

Voorkant en aanzicht woonhuis

Privé woonruimte

U beschikt over uw eigen woonruimte met privé sanitair die u naar eigen wens mag inrichten. Alle woonruimtes zijn voorzien van een een COAX-kabel[1]aansluiting voor tv. In Lindenhorst zijn de wanden en vloeren in de privéruimtes afgewerkt en de ramen voorzien van overgordijnen.

Belevingsbeelden in detail

Belevingsbeelden in detail

De Lindenhorst huishond

Belevingsbeelden in detail

Plattegronden Lindenhorst

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Informatie over beschikbaarheid appartementen: klik hier Pagina Ridderspoor Pagina Wonen met zorg
Kijk 'Familie Bootsman' op Youtube

Bekijk ‘Familie Bootsman’ op Youtube (klik op de afbeelding)

Adres en contact

Zevenhuizerstraat 152B
3751  LD Bunschoten
(tegenover nr 257)
Lindenhorst@kingarthurgroep.nl
033-2002638

 

Brochure

Klik hier om onze nieuwe brochure van Lindenhorst gratis aan te vragen.

Nieuwsbrief

Regelmatig houden wij onze deelnemers op de hoogte van nieuwe activiteiten. Zie hier ter informatie onze meest recente nieuwsbrief. Klik hier.

Feestelijke opening nieuwe woonzorgvoorziening Lindenhorst 26 juni 2021, een reportage van RTV Bunschoten:

Om de toekomstige bewoners direct een thuisgevoel te geven worden alle gemeenschappelijke ruimtes ingericht met oude (2e hands) meubels en dierbare voorwerpen. De inrichting wordt gerealiseerd aan de hand van een door een interieurstylist gemaakt inrichtingsplan.

Ook de inrichting en het ontwerp van de tuin is passend bij de doelgroep. Een dierenverblijf, plantenbakken op hoogte, kunstvoorwerpen (oud landbouwwerktuig/ of melkbus), voelen, proeven en ruiken (beleven).

We nodigen lokale bedrijven, vakmensen, studenten, buurtbewoners en andere geïnteresseerden uit een (maatschappelijke) bijdrage te leveren aan het huis en de tuin. Dit kunnen meubels, materialen, voorwerpen, gereedschappen maar ook handen zijn. De bruikbare ingebrachte items worden gerestaureerd, geschilderd en/of nieuw gestoffeerd en krijgen daarmee een “tweede leven”. 2de hands planken worden verwerkt in plantenbakken, tuinbanken en tuintafels. We doen dit zoveel mogelijk met wijk- en buurtbewoners, vrijwilligers, familieleden en toekomstige bewoners.

De achterliggende gedachte is in de aanloop naar de realisatie van dit huis zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het huis om daarmee het huis een permanente plek in hun midden te geven.

We hopen zo contact te krijgen met toekomstige buurtgenoten en vrijwilligers die, als het huis de deuren opent, ook een rol willen (blijven) vervullen en toekomstige bewoners een rol te geven (te laten participeren) in hun nieuwe thuis.

Rondom dementie heerst nog altijd een taboe. Degenen die de ziekte hebben proberen dit zolang als het kan te verbergen. En familie, buren, kennissen en vrienden worstelen hoe zij met de gevolgen van de ziekte om moeten gaan en hoe zij het contact met hun dierbare (goed) kunnen houden.

Als je met dementie te maken krijgt, verandert er veel, voor alle betrokkenen. Een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je je begrepen voelt, is dan het minste wat geboden kan worden.

Bewoners en familie starten bij ons een nieuwe fase in hun leven. Er moet afscheid genomen worden van bijna alles dat vertrouwd is. Wij vinden het belangrijk dat zij zich zo snel mogelijk weer thuis voelen.

Met het project Tweede leven willen wij op een positieve manier laten zien wat de mogelijkheden zijn met dementie en niet de beperkingen. Personen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers hebben allen een rol in het project en leveren ieder een bijdrage aan het huis.  Door samen te werken en concrete resultaten te behalen leert men elkaar kennen, gaat men elkaar waarderen en ervaart men succes.

Het project heeft de volgende doelstellingen:

 • Buurtbewoners, vrijwilligers, familieleden en toekomstige bewoners kennis laten maken en vroegtijdig betrekken bij de kleinschalige woonzorgvoorziening. Door vroegtijdig met elkaar in contact te komen, als (familie van)bewoners en organisatie en als vrijwilligers en organisatie, leer je elkaar kennen en ontstaat er een band. Toekomstige bewoners en  familie  groeien naar de verhuizing toe en vrijwilligers kunnen groeien naar een rol in het huis.
 • Het huis vanaf het begin een sfeer te geven die warm en huiselijk is/passend bij haar bewoners. Het pand is nieuw gebouwd en door de inrichting vorm te geven met nieuwe oude spullen krijgt het huis meteen een ziel. De inrichting wordt zoveel mogelijk gerealiseerd van gebruikte interieuritems die door leden van eerder genoemde doelgroepen worden ingebracht en opgeknapt om te worden gebruikt in de gemeenschappelijke ruimtes. Ook worden er items zelfgemaakt, zoals lampen van oude theekopjes of gehaakte poefjes, zodat er op verschillende plekken iets te zien is wat inspireert en uitnodigt tot een gesprek met de bewoners. Ook bij de inrichting van de tuin is nagedacht over beleving, proeven, ruiken, zien, voelen. Een klein dierenverblijf en plantenbakken op hoogte, alsook een groente- en pluktuin. Naar hartenlust kan er mee-getuinierd worden.
 • Op een positieve manier laten zien wat de mogelijkheden en niet de beperkingen zijn van een ziekte als dementie.

Met het project het Tweede Leven hoopt King Arthur Groep van begin af aan een buurtgenoot in de straat te worden en haar gastvrijheid te tonen.

Spreekt het project u aan en wilt u een bijdrage leveren in welke vorm dan ook, neem contact op met Mieke Hendriksen (035-2050950) of per e-mail: lindenhorst@kingarthurgroep.nl.

Vrijwilligers met de volgende kwaliteiten zijn van harte uitgenodigd zich te melden:

 • Workshop begeleiders
 • Stoffeerder
 • Houtbewerkers
 • Timmerman
 • Meubelmakers
 • Gastvrouw
 • Chauffeurs
 • Creatieve mensen
 • Handige klussers
 • Tuinmannen en vrouwen

Heeft u een leuke, oude, mooie, antieke…

 • Tafel
 • Kasten
 • Kastjes
 • Bijzettafeltjes
 • Bankje
 • Stoeltje
 • Buro’tje
 • Serviezen
 • Schemerlampen (laag en hoog), staand en wandmodellen
 • Kaststel of vazen

Wil jij deel uitmaken van het team in Lindenhorst en kennismaken met collega’s, onze visie en werkwijze? Neem contact op met hr@kingarthurgroep.nl voor een oriënterend gesprek en om te horen over de mogelijkheden en vacatures binnen King Arthur Groep.

Wil je meer weten over onze vacatures en “werken bij” klik hier

Nieuws

Bekijk hier alle nieuwsberichten van Lindenhorst. Onder andere zijn er twee mooie reportages door TV Bunschoten in oktober 2021. Deze geven u een goed beeld van de woonmogelijkheden.

Kennis Zorg Café ‘Anders kijken naar Mantelzorgers’ 1 of 15 september

Bezoek ons Kennis Zorg Café in Lindenhorst op 1 of 15 september aanstaande en maak kennis met onze organisatie en collega zorgverleners. Thema dit keer: Anders kijken naar Mantelzorgers. Toegang is gratis. Lees hier de flyer. [...]

Skills-lab bij Lindenhorst een groot succes!

Op dinsdag 10 mei organiseerde de Nationale Zorgreserve samen met de King Arthur Groep een skills-lab, waar een aantal vaste medewerkers én zorgreservisten konden oefenen met bloedsuiker meten, steunkousen aan- en uittrekken, zwachtelen en katheterzakken legen. In [...]

Reportage RTV Bunschoten over Lindenhorst – 29 oktober 2021: deel 1

Een paar maanden na de opening ging RTV Bunschoten kijken bij Lindenhorst, kijk hier naar het interview met Mieke Hendriksen, coördinator van Lindenhorst. Zij geeft een toelichten over de opstart van Lindenhorst en wat daar allemaal bij [...]

Reportage RTV Bunschoten over Lindenhorst – 30 oktober 2021: deel 2

Aansluitend op de reportage over de opstart, een extra reportage waarin Mieke Hendriksen geïnterviewd wordt over de missie van King Arthur Groep en de gezamenlijke besluitvorming via het ronde tafel principe en welke zorg wij bieden aan [...]

Expositie: De verschillende gezichten van dementie in Lindenhorst (korte reportage RTV Bunschoten)

Bekijk de reportage van de open tentoonstelling over dementie. Het was genieten en wat deed Bep dit geweldig! Dank jullie allemaal voor de aandacht en gezelligheid [...]

Subsidie ontvangen namens de commissie Coöperatiefonds Rabobank

Subsidie voor Stichting KAG Zorg Tijdens de feestelijke opening van Lindenhorst is een cheque van € 10.000,- uitgereikt ten behoeve van het project Tweede leven voor Lindenhorst. De overhandiging is gedaan door Sabine Drost namens de commissie [...]

King Arthur Groep opent nieuwe locatie in Hoogland (Zevenhuizen)

King Arthur groep opent nieuwe locatie in Hoogland ( Zevenhuizen) een fantastische aanvulling van de locatie Soesterkwartier . Zo’n 3 jaar terug streek de King Arthur groep neer in “de Nieuwe Sleutel” en niet zonder enige weerstand [...]

WOONVOORZIENING OPENT BINNENKORT HAAR DEUREN

De King Arthur Groep uit Amersfoort, een thuiszorgorganisatie die zorg voor mensen met dementie kleinschalig organiseert, opent binnenkort in Zevenhuizen een nieuwe woonvoorziening voor dementerende ouderen. klik hier om verder te lezen [...]