Ben jij een Helpende die graag op een kleinschalig wonen locatie wil werken?
Wij zoeken een Begeleider (8 tot 32 uur per week)!

Minimaal vereiste opleiding MBO Helpende N2

Vanuit je persoonlijkheid, opleiding of specialisatie, bij ons staat wie je bent voorop.

King Arthur Groep (KAG) is een missie gedreven organisatie in de regio Gooi, Amersfoort en Utrecht. Alles wat wij doen, draagt bij aan een warm en veilig thuis én een waardig leven van mensen met dementie en hun naasten.
Zelfstandige professionals zetten zich hiervoor 7 dagen per week 24 uur per dag gezamenlijk én met hart en ziel in. Wij bieden op steeds meer plekken en momenten begeleiding, zorg en ondersteuning. Dit kan individueel in de thuissituatie, in één van onze ontmoetingscentra, in ons logeerhuis, in onze woonzorgvoorziening of met casemanagement. Onze ambitie is om dé specialist in dementiezorg te zijn.

Waar ga je werken?

In buurtschap Zevenhuizen (vanouds Hoogland) in de gemeente Bunschoten staat onze kleinschalige woonzorg­voorziening Lindenhorst. De locatie is gelegen op de grens van Amersfoort en Bunschoten. Lindenhorst ligt tegen de woonwijken Nieuwland en Vathorst aan. Onze woonzorgvoorziening biedt een veilige en vertrouwde woon- en leefomgeving waar bewoners en familie zich prettig en thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. In Lindenhorst wonen straks 28 mensen met dementie. Je komt te werken in een nieuw team met andere zorgprofessionals, koks, facilitaire en technische dienst.

Als zorgprofessional maak je deel uit van een zelf organiserend team. Dit betekent dat je met je collega’s samen verantwoordelijk bent voor de benodigde zorg en begeleiding van onze bewoners. Binnen het team is er een aantal begeleiders werkzaam die ook een specifieke taak hebben, zoals het inwerken van collega’s of het opstellen van het rooster.

De coördinator schept de voorwaarden en coacht jou en je collega’s hierbij. Ook wordt het team ondersteund door onze centrale support office in Bilthoven.

Wat ga je doen?

Wij vinden het belangrijk dat je `De mens ziet`. Dit is één van de leidende principes van KAG. Je bent oprecht geïnteresseerd in onze bewoner(s) en sluit zoveel mogelijk aan bij hun belevingswereld. 

Je werktijden kun je flexibel bepalen en stem je af op wat je taken zijn op dat moment en wanneer je nodig bent. Af en toe werken tijdens avond- of weekenddiensten hoort daar ook bij.

En verder…

 • Je stemt aan het begin van jouw dienst de begeleiding en zorg af met je collega’s. Hierbij ben je geïnteresseerd in de bewoner(s) en zie je de mens achter de ziekte.
 • Je leest en verdiept je in het zorgplan, leest de agenda en rapportages voordat je aan het werk gaat, handelt daarnaar en ondersteunt, waar nodig, bij de ADL van de bewoner(s).
 • Natuurlijk begeleid je de bewoners bij de invulling van hun dag en geeft waar mogelijk een rol van betekenis door hen te betrekken bij de dagelijkse werkzaamheden en door hen in contact te brengen met hun medebewoners.
 • Je biedt bewoners passende activiteiten aan. Hierbij ga je uit van de mogelijkheden van de bewoner, het behouden van diens autonomie en de afspraken in het zorgplan. Deze activiteiten stem je af met je collega’s.
 • Stagiaires en/of vrijwilligers ontvang je gastvrij en je zorgt ervoor dat zij zich welkom voelen. In afstemming met je collega’s werk je hen in.
 • Je organiseert en verdeelt samen met je collega’s de begeleidende en zorg gerelateerde werkzaamheden en stemt roosters af op de dagindeling.
 • Je ontvangt bezoekers van het huis gastvrij en onderhoudt contact met de familie en mantelzorgers van bewoners.
 • Gezamenlijk zorg je ervoor dat het huis netjes en schoon blijft doordat je ook ondersteunt bij kleine huishoudelijke taken.

Wat vragen wij?

 • Je bent in het bezit van minimaal een MBO 2 diploma Helpende aangevuld met aantoonbare kennis van en ervaring met het begeleiden van mensen met dementie.
 • Je hebt enkele jaren praktijkervaring en kennis van werkwijzen en procedures op het gebied van methodisch handelen.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring in de 24-uurszorg voor mensen met dementie.
 • Je bent op de hoogte van wet- en regelgeving m.b.t kwaliteit en houd je kennis en vaardigheden bij d.m.v. vakbladen en scholing.
 • Je bent in het bezit van een geldig BHV-certificaat of bereid deze te behalen.
 • Je vindt het een uitdaging om onze bewoners zo goed mogelijk te begeleiden bij een waardevolle invulling van hun dag en affiniteit met mensen met dementie.
 • Natuurlijk ben je opgewekt, denk je in mogelijkheden en ben je sociaal en alert. Ook ben je flexibel, dienstverlenend, integer, creatief, behulpzaam en oplossingsgericht.
 • Je hebt geduld en het vermogen tot motiveren en stimuleren van de eigen autonomie van onze bewoners.

Je bent een echte teamspeler, want samen kom je verder!

Wat biedt KAG?

 • Een inspirerende en groeiende werkomgeving, waar veel ruimte is voor eigen inbreng, ontwikkeling, intervisie en bijscholing.
 • Bij KAG heb je veel invloed op je werk en krijg je de tijd en ruimte om je vak uit te oefenen, zodat je aandacht kan hebben voor de bewoners.
 • Een dienstverband tussen de 8-32 uur, afhankelijk van jouw wensen.
 • Je salaris wordt ingeschaald in de CAO VVT FWG 25.
 • 8% Vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Mogelijkheid tot gebruik van online leerplatform REIN.

Kom jij ons mooie KAG-team versterken?
We gaan graag met je in gesprek om jou meer te vertellen over onze organisatie, de functie en jouw bijdrage. Stuur jouw motivatie en CV via onderstaande ‘Solliciteer nu’ button.

“Je bent thuis, waar je begrepen wordt”

Solliciteer nu