Ontmoetingscentrum Utrecht

Ontmoetingscentrum King Arthur Groep Utrecht pakt het net even anders aan
Professionals en vrijwilligers bieden ontmoetingen en activiteiten in de vorm van passende daginvulling dichtbij huis, in wijk en buurtcentra en in semi openbare ruimten. Met een speciaal programma voor deelnemers met dementie op jonge leeftijd.

Uit onderzoek blijkt dat maar 5% van alle mensen met een diagnose dementie deelneemt aan dagbesteding omdat het aanbod niet passend is.

Naast de standaard activiteiten worden er activiteiten ontplooit met de wijk, worden er activiteiten ontplooit met wijk en buurtbewoners, voor wijk en buurtbewoners en bezoeken we met onze deelnemers een sportschool, een zwembad, biljartvereniging, etc. Een en ander zal afhankelijk zijn van de persoonlijke interesses, leeftijd en mobiliteit van de deelnemers. U kunt bij ons flexibel deelnemen, bijvoorbeeld alleen aan het klaverjassen of er wekelijks met de beweegclub op uit. Van een uur tot een dagdeel en meerdere dagen.

King Arthur Groep wil het verschil maken en maatwerk bieden. Samen met u gaan wij op zoek naar een passende daginvulling. In Utrecht doen we dat vanuit onze eigen locatie, maar gaan we ook naar plekken waar u anderen kunt ontmoeten en deel kunt nemen aan activiteiten in de samenleving alleen of met anderen.

Wij nodigen regelmatig sprekers uit voor een korte lezing over verschillende onderwerpen, u kunt bij ons schilderen en tekenen. Klaverjassen en biljarten. We koken en eten samen. U bent van harte uitgenodigd mee te helpen met de voorbereidingen van de verse (warme) maaltijd of om de tafel te dekken en boodschappen te doen. U kunt naar eigen keus luisteren naar muziek. We nodigen regelmatig koren, een pianist, accordeonist of gitarist uit voor een optreden. Daarnaast maakt bewegen een belangrijk deel uit van het dagprogramma, zo kennen wij “fit bij de koffie”.

De woensdag zal gebruikt worden om een specifiek programma te maken voor mensen met dementie op jonge leeftijd (in de leeftijd tot ongeveer 65 jaar). Door hun leeftijd zitten zij en hun naasten in een andere levensfase en is er een andere dynamiek om de persoon heen. Dit vraagt om een iets andere aanpak.

We denken aan de volgende activiteiten: sporten, karweitjes in en met de buurt zoals meehelpen met onderhoud van tuinen, bloembakken, speeltoestellen van school, ondersteuning lokale winkeliers met hand- en spandiensten. In de maakplaats lekker aan de slag met het maken van leuke, creatieve spullen die we ook weer in ons eigen winkeltje zouden kunnen verkopen. Maar ook bak– of kookactiviteiten of een lekker “vertroeteluurtje” waarin je eventueel samen met de (klein)kinderen lekker aan de slag gaat met make-up, nagels lakken, haren doen onder het genot van een lekker hapje en drankje. Natuurlijk is er ook ruimte voor muziek: zelf maken, luisteren naar onze eigen top 40 en wellicht nog voetjes van de vloer. Net wat je leuk en belangrijk vindt. We sluiten de dag af met gezamenlijk koken van de maaltijd. Wanneer de partner of andere naasten het leuk vinden dan kunnen zij vast een vorkje mee prikken. 

U kunt particulier betalen of een beroep doen op een Wmo toewijzing van de Gemeente. Wij kunnen u behulpzaam zijn bij de aanvraag via het wijkteam.

U komt bij voorkeur op eigen gelegenheid. Mocht dat voor u niet haalbaar zijn, dan organiseren wij het vervoer.

Met de toenemende vergrijzing zal ook de vraag naar ondersteuning in de thuissituatie toenemen. Wij bieden stage en leerwerkplekken aan jong en oud (herintreders). Wil je meer weten over de mogelijkheden? Mail hr@kingarthurgroep.nl

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld met organisaties waar u terecht kunt. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan.

Op dit moment vindt u ons 5 dagen per week op de Jan van Galenstraat 6 te Utrecht.

Maandag 9:00-17:00 uur
Dinsdag 9:00-17:00 uur
Woensdag (mensen met dementie op jonge leeftijd) 9.00-17:00 uur
Donderdag 9:00-17:00 uur
Vrijdag 9:00-17:00 uur

Er zijn geen wachtlijsten en bij voldoende animo zijn meer avonden en/of de zaterdag mogelijk.

Vergroot de flyer door op de afbeelding te klikken

Programma

Maandelijks bieden wij onze deelnemers een gevarieerd programma met steeds aangepaste menu’s. Ter inspiratie kunt u een programmavoorbeeld bekijken, Klik hier

“Er op uit programma OC Utrecht, mede mogelijk gemaakt door KFHein Fonds” klik hier.

Flyer AC Binnenstad 2022

Omgaan met dementie voorjaar 2022

Uitnodiging bijeenkomsten

Klik hier

Klein café

Klik hier

Nieuwsbrief 

Klik hier voor de laatste versie

Nieuwsbrief Jungheimer Café Utrecht. Klik hier

Folders

Flyer Jungheimer Café Utrecht. Klik hier.

Gratis ondersteuning voor Utrechtste mantelzorgers! Klik hier voor de mantelaar-flyer.

Heeft uw naaste dementie? Klik hier voor de ALZ flyer Dementiemonitor.

Bekijk Folder OC Utrecht met daarin “Logeren, ‘t Erop uit programma en de Strippenkaart uitgelicht”

Folder van Spark Doet. Een initiatief om sporten in de buitenlucht te stimuleren.