Het aantal mensen met dementie groeit en steeds meer van hen kiezen bewust voor onze unieke vorm van zorg. De organisatie ontwikkelt zich in rap tempo van pionier naar de beste begeleider zijn in dementie. Wij zijn trots op deze groei.

Wij blikken graag met jullie terug op het 2e kwartaal 2019. We hebben inspirerende nieuwtjes; wie weet brengen we jou hiermee op een leuk idee. Naast groei laten we zien hoe we bezig zijn met innovatie.  Ook geven we een kijkje in onze keuken als het gaat om kwaliteit. En als laatste, maar onmisbaar: ons team. Hoeveel mensen werken er bij ons? En wat hebben wij het afgelopen kwartaal gedaan om van dit team een top team te maken?

Veel lees plezier namens ons allemaal,
King Arthur Groep

Inspiratie en innovatie

Waar zijn we trots op?

Pilot logeerzorg, wij doen mee!

Wij doen mee aan de landelijke pilot logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten. Tien gemeenten/ regio’s nemen hieraan deel. Door logeerzorg kunnen ouderen die thuis zorg krijgen van bijvoorbeeld een partner tijdelijk ‘logeren’ zodat de mantelzorger even op adem kan komen. Het ministerie van VWS biedt ondersteuning. Op de foto staan de deelnemers van de regio Zuidoost Utrecht: de gemeente Zeist als trekker, King Arthur Groep, Charim, Aliantus, Vandaegh, Valuas Zorggroep en het Zilveren Kruis.

Certificaat dementie vriendelijk!

Op de zonnige woensdagochtend 26 juni is het Certificaat Dementievriendelijk uitgereikt aan Esther Klijse van ‘Egone’. Esther werkt ook voor King Arthur Groep. Wij zijn enorm trots op Esther! Extra trots omdat zij dit warme hart toedraagt aan dementie. Geïnspireerd? Ben jij ook dementie vriendelijk? Wij hopen van wel! Laten we samen een dementie vriendelijke samenleving creëren! Meer informatie,  klik hier.

 

 

Vrienden & familie gesprekken: ken jij het al?

Samen langer thuis met dementie is zonder hulp niet vol te houden. Om boven tafel te krijgen wat nodig is, brengen we vrienden, familie en vrijwilligers samen om hulp te bieden en begrip en betrokkenheid te vergroten. Twee teamleden van King Arthur Groep hebben hiervoor een workshop ontwikkeld. De workshop is geschikt voor mensen die in de dementiezorg werken en te maken hebben met (overbelaste) mantelzorgers. Meer lezen hierover, klik hier

Onderzoek van VWS naar de inzet van flexwerkers

Een langdurige verbinding is voor veel teamleden een wens. King Arthur Groep  wil een langdurige verbinding aangaan met haar opdrachtnemers en gezamenlijk kennis en ervaring opbouwen en verder ontwikkelen voor onze doelgroep. Als één van de zeven zorgorganisaties onderzoeken we samen met VWS of en hoe zzp-schap kan bijdragen aan kwaliteit en een langdurige verbinding. Zijn er aanpassingen in het systeem nodig en is het ministerie bereidt deze aanpassingen door te voeren of komen we met elkaar tot andere conclusies? Het onderzoek loopt tot begin 2020. Voor de 24uurszorg zoals in Ridderspoor geboden wordt, willen we een vast team, zodat er continuïteit en stabiliteit is voor de bewoners en familieleden. Hier is ook een andere arbeidsrelatie  zoals zzp-schap,  payroll of loondienst mogelijk. Benieuwd naar het onderzoek? Suzanne van der Geest van Kennisland is de contactpersoon (email: sg@kl.nl)

Nieuw project in Achterveld

In Achterveld is sinds begin dit jaar ook een ontmoetingscentrum geopend en bieden we individuele begeleiding in Achterveld en omstreken, waaronder in Leusden. Het OC is een heerlijke plek met mooie moes- en bloemenpluktuin,  zonnige terrassen en een eigen biljartruimte. Een leuke combinatie in De Oude Bieb samen in één gebouw waar 6 jongeren wonen “Klein Agterveld” en de vrijwilligersclub “DAVA” die daar leuk inloop/huiskamer project heeft en King Arthur Groep met het ontmoetingscentrum voor mensen met dementie. Jong en oud treffen hier elkaar! Maar niet voor iedereen is deelname passend, sommige mensen hebben meer behoefte aan individuele begeleiding thuis. Op 19-6-2019 verscheen in de Leusder Krant een mooi artikel over individuele begeleiding! Artikel lezen? Klik hier

 

 

Bezoek in Achterveld

OC Achterveld kreeg bezoek van een groep enthousiastelingen. Kennis en ervaringen werden uitgewisseld. Men bracht elkaar weer op leuke ideeën. Artikel lezen, klik hier!

Kwaliteit

PREZO Care en Zorgkaart Nederland

Met trots vermelden wij dat King Arthur Groep in het bezit is van het PREZO Care Keurmerk. Dit betekent dat wij: persoonsgericht zijn en oog hebben voor: waarden, regels, dilemma’s en risico’s (Meer weten? Klik hier). Dit prachtige keurmerk nemen wij op 28 september feestelijk in ontvangst. Wij zijn opgenomen in het register van Perspekt (Klik hier).

Dit PREZO Care Keurmerk hebben wij gekregen na een uitgebreide audit in januari-april 2019. Door Perspekt is er een nauwkeurig onderzoek gedaan. Na dit onderzoek ontvingen wij hiervan rapport. Een rapport om mee te pronken. Maar ook om weer verder te ontwikkelen en groeien.  Het rapport van deze audit leest u door hier te klikken: .

Gemiddeld scoort King Arthur Groep een 9.15 op ZorgkaartNederland! Ook een reactie achterlaten op ZorgkaartNederland? Klik hier. 

Leren – Leren

Wij willen leren en groeien!

Groei

Zorgvragers

 

OC = ontmoetingscentra
OH = ontmoetingshuis, logeren
IBT = individuele begeleiding thuis
CM = casemanagement
PVV = persoonlijke verzorging/verpleging
WH = woonhuis, 24uurs zorg

 

Teamleden

Nieuw

Nieuwe teamleden

Nieuwe vrijwilligers

Nieuwe stagaires

Totaal

Uitstroom

uitstroom teamleden

uitstroom vrijwilligers

Uitstroom stagaires

Totaal