Ontmoetingscentrum Soest

Een laagdrempelig ontmoetings- en activiteitencentrum

In ons ontmoetingscentrum zijn gezellige ingerichte ruimtes waar wij mensen kunnen ontvangen met beginnende geheugenproblemen en dementie. Wij bieden een warm en veilig verblijf voor uw naaste met een dagprogramma op maat.

Deelname aan de activiteiten in het ontmoetingscentrum is niet alleen prettig voor de deelnemers. Dit geldt ook voor de mensen die thuis de dagelijkse zorg op zich nemen. Zo staat u er niet alleen voor en heeft u wat tijd voor uzelf. In de wetenschap dat uw partner of familielid in goede handen is.

“Mijn moeder vertelt altijd vol enthousiasme over de wandelingen en door jullie e-mails kan ik erop inhaken. Mijn moeder noemt het de gouden middagen.”  Dochter van een deelnemer in Soest

De activiteiten variëren van spelletjes met elkaar doen, geheugentraining of leuke quizzen spelen. Ook wandelen wij graag. En zo nu en dan gaan we erop uit met elkaar. Bewegen en muziek zijn belangrijke items waar wij veel aandacht aan besteden. We genieten elke dag met elkaar van een zelfgemaakte en gezonde warme maaltijd! Gezelligheid staat bovenaan.

“Alles mag en niets moet”.

 • Activiteiten 
 • Peroonlijke begeleiding
 • Voorlichtingsbijeenkomsten (voor partners en mantelzorgers)
 • Contact met anderen in dezelfde situatie
 • Hulp bij het regelen van de juiste zorg
Wij bieden een gevarieerd programma, met activiteiten als:
 • Kaarten, sjoelen, rummikub, scrabble of andere (gezelschaps)spellen 
 • Film kijken, puzzelen, of een kruiswoordpuzzel maken
 • Lezingen volgen over kunst, cultuur en natuur
 • Naar muziek luisteren, bewegen op muziek of muziek maken
 • Knutselen
 • Schilderen of tekenen
 • Handwerken (breien, borduren, enz.)

Deelname aan het programma wordt aangemoedigd, maar is niet verplicht. Er wordt samen met iedere deelnemer zo veel mogelijk gekeken naar zijn of haar persoonlijke interesses en mogelijkheden. Daarnaast is gewoon een praatje maken natuurlijk ook prima.Buitenlucht en daglicht vinden wij belangrijke elementen in de omgeving. Hier wordt extra aandacht aan besteed. De mogelijkheid om naar buiten te kunnen gaan wordt zoveel mogelijk benut. Ook staat elke week de activiteit “bewegen” op het programma.

Verder organiseren we per maand één of twee maal een uitje, bijvoorbeeld naar een museum, landgoed of bezienswaardigheid.

Deelname is mogelijk met een indicatie/beschikking, maar u mag deze ook persoonlijk betalen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en helpen u graag bij de gewenste aanvraag.

Als familie, partner of mantelzorger op de hoogte blijven van de activiteiten in het ontmoetingscentrum? Wij bieden hiervoor diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld een verslagje met foto’s via email. Naast dat het fijn is om te zien hoe deelnemers vaak enthousiast meedoen aan allerlei activiteiten kan het ook een handig hulpmiddel zijn om een gesprekje over de belevenissen in het ontmoetingscentrum aan te knopen of voort te zetten wanneer de persoon met dementie zich (een deel van) de gebeurtenissen niet meer kan herinneren.

Openingstijden dagbesteding en vervoer

Maandag tot en met vrijdag vanaf 9:00 uur tot 17:00 uur

Dagdelen
Maandag 09:00 − 17:00 2 dagdelen
Dinsdag 09:00 − 17:00 2 dagdelen
Woensdag 09:00 − 17:00 2 dagdelen
Donderdag 09:00 − 17:00 2 dagdelen
Vrijdag 09:00 − 17:00 2 dagdelen

Flexibele openingstijden mogelijk
Dementie heb je niet van 9 tot 5. Bij voldoende animo is het mogelijk de openingstijden aan te passen en kan ook ondersteuning en begeleiding geboden worden in de avonden en weekenden en op zon- en feestdagen.

Vervoer
Het ontmoetingscentrum beschikt over eigen vervoer en haalt en brengt haar deelnemers van deur tot deur.

Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende inbreng heeft en het programma goed aansluit bij de wensen van de deelnemers, worden er centrumbijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor de deelnemers en de mantelzorgers. Er kan gesproken worden over activiteiten (zijn ze passend), de organisatie, uitstapjes, etc. Iedereen kan bij deze bijeenkomst zaken melden die hij/zij belangrijk vindt.

Wij organiseren informatieve bijeenkomsten over diverse situaties rondom dementie waar u als partner, familie of mantelzorger mee te maken kunt krijgen. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor de familie en andere naasten van de deelnemers van de ontmoetingscentra en begeleiding thuis. Meer informatie en data vindt u op de pagina Familie en mantelzorgers

Klik hier om naar de pagina over DemenTalent te gaan.

 

Sociale kaart

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld met organisaties waar u terecht kunt. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan

Programma

Maandelijks bieden wij onze deelnemers een gevarieerd programma met steeds aangepaste menu’s. Ter inspiratie kunt u een programmavoorbeeld bekijken, Klik hier

Folders

Klik hier voor de nieuwste folder

DemenTalent

 

Links

https://kingarthurgroep.nl/OCSoest
https://www.zorgzaamsoest.nl
http://www.uwgemakshuis.nl/mantelzorgcafe/
https://www.zorgzaamsoest.nl/

Binnenfoto’s

Puzzelen met passie

Onze gezellig ingerichte binnenruimtes

Leuke binnenactiviteiten

Buitenfoto’s

Impressie van onze uitjes