Schenking BrainTrainer door Stichting Van Wulfenfonds aan Ontmoetingscentrum Laren van King Arthur Groep

Wij zijn trots op onze teamleden van Ontmoetingscentrum Laren. Zij hebben het voor elkaar gekregen dat het Van Wulfenfonds aan King Arthur Groep een BrainTrainer gaat schenken met de volgende motivatie:

Door een eerdere kennismaking met de BrainTrainer hebben wij gezien wat de meerwaarde is van deze spelcomputer voor onze deelnemers met beginnende dementie.

De BrainTrainer biedt laagdrempelige spelletjes die het geheugen spelenderwijs activeren. Wat zou het fijn zijn als wij deze spelcomputer aan mogen schaffen, voor onze deelnemers”.

De voorzitter van het fonds (en penningmeester van Alzheimer Afdeling Gooi & omstreken) Albert Jan Visser heeft op maandag 5 december in Laren deze BrainTrainer feestelijk overhandigd. Meester Johannes van Wulfen, bekend om zijn leesmethode “Sprekende Letterbeelden”, was 42 jaar hoofd van de openbare school op de Brink en gedurende enkele jaren Raadslid; bij zijn jubileum werd hem de “Van Wulfenbank” aangeboden. Dochter Margot was zijn (enige) erfgename; zij overleed kinderloos in Rome en had het met de leesmethode vergaarde vermogen gelegateerd aan de Kerk. Conform haar wens is het vermogen uiteindelijk aan een stichting overgedragen, ter ondersteuning van de ouderen in het dorp Laren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *