Raad van toezicht

Mevrouw Mr. H. (Helene) Wust
Voorzitter RvT471

Mevrouw Mr. H. (Helene) Wust (voorzitter RvT), programmadirecteur ESHPM-Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

Na haar juridische opleiding (sociaaleconomisch recht en jeugd- en familierecht) voerde haar loopbaan onder meer langs de universiteit, de provincie, gemeenten en het organisatie adviesbureau Andersson Elffers Felix. Tijdens haar eerste functie in de zorg werd zij gegrepen door deze sector. Ze bekleedde leidinggevende posities bij woonzorgcentrum Vivium en het landelijke kenniscentrum voor de langdurige zorg Vilans. Voorafgaand aan haar overstap naar het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur bestuurde zij de zorgorganisatie St. IJsselheem.

Helene Wüst heeft zich in haar werk toegelegd op veranderkunde, met als doel vernieuwingen te bereiken op zo’n manier dat mensen er zelf mee aan de slag willen. Kwaliteit van leven voor cliënten vraagt volgens haar om kwaliteit van leren door professionals. Hoe bestuurders daaraan ondersteunend kunnen zijn, is een van haar aandachtspunten in haar werk.

Helene Wüst is vanaf 1 juli 2018 programmadirecteur van de Top Class. Daarnaast is zij lid Raad van Toezicht bij Sherpa in Hilversum (organisatie voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking) en lid Raad vanToezicht zorggroep Archipel in Eindhoven.

De heer M. (Martin) Kat
Lid RvT

De heer M. (Martin) Kat (lid RvT) is psychiater-psychotherapeut en sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw gespecialiseerd in de ouderenpsychiatrie waaronder dementie. Hij werkt in eigen praktijk en in een huisartsenpraktijk. Voorts is hij docent ouderenpsychiatrie, adviseur op dit terrein en consulent bij het Centrum voor Consultatie en Expertise. Hij schreef onlangs het boek: Ouderenpsychiatrie: de praktijk, het herkennen en signaleren van psychische en psychiatrische aandoeningen.