Project Duofiets “in beweging” op locatie Ridderspoor te Hilversum

Ridderspoor in de binnenstad van Hilversum is een kleinschalige woonzorgvoorziening voor 22 bewoners met dementie waar 24uurs zorg wordt geboden. Een team van professionals op het gebied van dementiezorg staat dag en nacht voor de bewoners klaar. Zo biedt King Arthur Groep mensen met dementie de mogelijkheid om “thuis” te zijn.

Het team en de begeleiders organiseren diverse creatieve activiteiten en Ridderspoor beschikt over een bibliotheek en een bioscoopruimte. Je kunt natuurlijk zelf een activiteit kiezen of gewoon genieten van de gezelligheid. De deur naar de omheinde tuin staat open en is een belevenis op zich. Je kunt hier ruiken, voelen en proeven. Met dank aan het Mr. Roelsefonds  heeft Ridderspoor in 2021 een elektrische Duofiets in ontvangst mogen nemen en wat zijn we daar blij mee. Samen met een familielid of begeleider worden prachtige fietstochten in de omgeving gemaakt. Zowel de cognitieve- als de fysieke gezondheid van onze bewoners worden hiermee bevorderd.


“We kunnen naar buiten, het hek door en samen weg en ook weer na gedane peddel arbeid thuiskomen”.

De bijdrage van het Mr. Roelsefonds maakt dat wij verder kunnen bouwen aan dit mooie project “bewegen”. Hiermee bieden we onze zorgvragers een positieve, sportieve bijdrage aan de kwaliteit van leven. Inmiddels zijn er ook andere King Arthur Groep locaties die met veel plezier van de Duofiets gebruikmaken.