Ontmoetingshuis De Bilt in Bilthoven doet mee in de pilot logeerzorg, waarvan de Gemeente Zeist de trekker is.

Vorige week was de kick-off van de landelijke pilot logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten. Tien gemeenten/ regio’s nemen hieraan deel. Door logeerzorg kunnen ouderen die thuis zorg krijgen van bijvoorbeeld een partner tijdelijk ‘logeren’ zodat de mantelzorger even op adem kan komen. Het ministerie van VWS biedt ondersteuning. Op de foto staan de deelnemers van de regio Zuidoost Utrecht: de gemeente Zeist als trekker, King Arthur Groep, Charim, Aliantus, Vandaegh, Valuas Zorggroep en het Zilveren Kruis (foto René Verleg).

Voor het persberichtlandelijke aftrap klik hier.

Een reactie op “Ontmoetingshuis De Bilt in Bilthoven doet mee in de pilot logeerzorg, waarvan de Gemeente Zeist de trekker is.

 1. J.T. Bakker de Vries zegt:

  Geachte mijnheer, mevrouw,

  Graag zou ik wat meer informatie willen over de mogelijkheid tot logeeropvang voor mij 61 jarige man met Parkinson en Lewy Body dementie. Hij is intelligent, rustig, bekend met apraxie en soms niet herkennen van voorwerpen dingen, slaapaanvallen. Nauwelijks hallucinaties. stram, hulp nodig bij afdrogen en aankleden. Beperkt ziekte inzicht.
  Wij wonen in Linschoten.
  Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden.
  Mijn wens is om af en toe eens even een weekend of zelfs een week (geen zorgen) alleen thuis te zijn ipv weg te moeten om alleen te zijn.
  Wat zijn de kosten, de mogelijkheden, wat doe je als iemand logeert bij jullie met de reguliere dagopvang (2 x p/wk), welke zorg bieden jullie enz.
  Morgen komt een lotgenoot/vriendin bij jullie kijken; Erica Verhoog. Zij zal waarschijnlijk ook onze namen noemen.

  Ik hoop van u te horen

  Met vriendelijke groet,
  Cobi Bakker de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!