Ontmoetingscentrum Naarden

ONTMOETINGSCENTRUM IN GEBOUW HET RAVELIJN IN NAARDEN

Een laagdrempelig ontmoetings- en activiteitencentrum

King Arthurgroep is op 4 januari 2022 gestart met een nieuw ontmoetingscentrum voor mensen met een (beginnende) vorm van dementie in Naarden. Dit ontmoetingscentrum is gevestigd in de ontmoetingsruimte van appartementencomplex Het Ravelijn dat staat op de grens van Naarden en Bussum.

De deelnemers zijn meegekomen vanuit een overname van de dagbesteding in de Godelinde te Bussum en genieten nu van een prachtige ruimte in Het Ravelijn, waar ook een mooi terras buiten is om met mooi weer te vertoeven.

Wethouder Barbara Boudewijnse heeft alle deelnemers en King Arthur Groep van harte welkom geheten in Naarden en in het gebouw. Dit was ondanks de beperkende coronamaatregelen een heel feestelijk moment, ook voor de deelnemers van de dagbesteding.
Deze dagbesteding in de ontmoetingsruimte van Het Ravelijn is mede mogelijk gemaakt door de Woningstichting Naarden en de bewonerscommissie van Het Ravelijn.

Het motto van de dagbesteding is “alles mag, niks moet”.
Het is belangrijk dat iedere deelnemer kan doen wat hij/zij wil en zich daar prettig bij voelt. Als de deelnemer maar een fijne dag heeft.

Onderaan deze pagina ziet u een kleine indruk van de ruimte die zo huiselijk en gezellig mogelijk is ingericht. Ook is de keuken aangepast en kunnen wij samen met de deelnemers een warme maaltijd koken tussen de middag of aan het einde van de dag. Samen eten vinden wij heel belangrijk.

Bent u benieuwd naar onze activiteiten, kom vrijblijvend kennismaken en meedoen. Een heerlijk kopje koffie of thee staat voor u klaar.

Het ontmoetingscentrum is geopend op dinsdag en vrijdag van 9 tot 17 uur en op woensdagen van 11.30 tot 19:30 uur.
Het is gemakkelijk bereikbaar en parkeren kunt u 1,5 uur gratis op de blauwe zone vooraan in de straat, voor een bezoek aan het ontmoetingscentrum.

De activiteiten die wij bieden zijn heel verschillend.
Elke dag is er wel een moment van bewegen. Oefeningen met of zonder materialen om de spieren te blijven stimuleren. Er worden spelletjes gedaan, geheugentraining, tijd voor een praatje individueel of in de groep en als er tijd is of als er een vrijwilliger beschikbaar is dan is er ook gelegenheid een wandeling te maken.
Ook kunnen we bij mooi weer heerlijk buiten zitten op het ruime terras aan de voorzijde waar ook een groot deel van de dag de zon komt.

Graag willen wij ook de verbinding gaan zoeken met Versa Welzijn om samen activiteiten te gaan doen, op locatie en/of in de wijk en met andere partijen. Denk aan scholen en kinderdagverblijven (dementievriendelijke samenleving), bibliotheken etc.

Ontmoetingscentrum Naarden
Gebouw Het Ravelijn
Graaf Lodewijklaan 16
1412 AX  NAARDEN

Tel: 06-28894283 (buiten openingstijden 035-2050950)
E-mail: ocnaarden@kingarthurgroep.nl

Ontmoetingscentrum Naarden kent geen wachtlijsten. Bent u benieuwd naar onze activiteiten, kom vrijblijvend kennismaken en meedoen.

Vrijwilligers gevraagd m/v

Lijkt het u leuk iets te betekenen voor onze ouderen? King Arthur Groep zoekt vrijwilligers.

Flyer

Klik hier voor onze flyer.

Nieuws

Vrijwillige chauffeurs voor Ontmoetingscentrum Naarden
Het gaat om het halen en brengen van ouderen, met beginnende geheugenproblemen en dementie, naar ons ontmoetingscentrum in de ochtend en weer naar huis aan het einde van de middag.Aangezien het maar om een paar deelnemers gaat is het gewenst dat u dit wilt doen met eigen vervoer. Uiteraard staat daar een kilometervergoeding tegenover.

Vrijwilligers voor ondersteuning bij activiteiten
Als u het leuk vindt om op het ontmoetingscentrum mee te doen met de verschillende activiteiten en de deelnemers hierbij te willen ondersteunen/begeleiden, dan bent u welkom! Het gaat om een spelletje doen, een gesprek aangaan, creatieve activiteiten of wilt u graag koken voor onze deelnemers?
Meldt u dan aan of bel voor meer informatie met ons ontmoetingscentrum op 06-28894283 en vraag naar Michelle van de Steeg.

Mailen kan ook: ocnaarden@kingarthurgroep.nl.
Meer informatie over de King Arthur Groep kunt u lezen op www.kingarthurgroep.nl
U bent van harte welkom en de koffie staat voor u klaar!

Het Ravelijn en King Arthur Groep: vertrouwd en toch nieuw

Onze buitenruimte

Overhandiging van een bloemetje bij de feestelijke opening

Even bijkomen in dit rustige hoekje

Sfeervol verblijven in deze comfortabele zithoek

Volop spellen en boeken aanwezig in deze gezellige zithoek