Ontmoetingscentrum Laren

ONTMOETINGSCENTRUM IN GEBOUW DE SCHERING EN INSLAG IN LAREN
 
Bij ons is het motto: “Alles mag, niets moet”
King Arthur Groep is begin juli 2022 gestart met een nieuw ontmoetingscentrum voor mensen met een (beginnende) vorm van dementie in Laren. Dit ontmoetingscentrum staat in het hart van Laren als onderdeel van Het Brinkhuis, gebouw De Schering en Inslag. De ingang van deze ruimte is achter het Raadhuis, ingang aan de Eemnesserweg. 
 
Na een lange voorbereiding en meewerken van heel veel collega’s en vrijwilligers was 5 juli 2021 dan eindelijk de eerste dag voor de deelnemers van de dagbesteding op de nieuwe locatie in Laren. Iedereen vond de nieuwe ruimte enorm gezellig. Wethouder Den Dunnen heette alle deelnemers en de King Arthur Groep van harte welkom in Laren en in het gebouw. Een mooie bos bloemen werd overhandigd en iedereen genoot van een heerlijk gebakje. Een feestelijke start. Het Brinkhuis staat midden in Laren -vlak naast de poffertjeskraam- en is een culturele ontmoetingsplek voor jong en oud. Onderdeel van het Brinkhuis is Muziekcentrum Schering en Inslag aan de Eemnesserweg.15a.
 
Wat zo mooi is aan deze plek is dat hier samen met de onder andere Muziekvereniging MCC en Versa Welzijn verschillende activiteiten kunnen worden geboden. Ook zijn er andere verenigingen in het gebouw aanwezig waar de verbinding mee kan worden gezocht, zoals een kinderdagverblijf, muzieklessen etc. Ook is er een gymzaal waar we op bepaalde tijden gebruik van kunnen maken (goed voor de beweging) en is er buiten een mooi groot terras, waar we bij mooi weer kunnen genieten van de zon en schaduw van een grote boom in het midden. Het motto is: ‘Alles mag, niets moet’.
 
Onderaan deze pagina een kleine indruk van de ruimte die zo huiselijk en gezellig mogelijk is ingericht. Ook is de keuken aangepast. Samen een warme maaltijd koken en tussen de middag samen eten vinden wij heel belangrijk. Kom gerust eens langs om te kijken of voor een lekkere kop koffie.
 
Hartelijk dank aan iedereen die heeft meegewerkt (!!!) deze locatie tot een mooie plek te kunnen maken voor de mensen die hier komen om een fijne en prettige dag te hebben en uiteindelijk ook om hun mantelzorgers een rustige dag te bezorgen!!

Het ontmoetingscentrum is geopend op de volgende dagen:

Maandag            van 09.00-17.00 uur
Dinsdag               van 09.00-17.00 uur
Woensdag          van 09.00-17.00 uur
Vrijdag                van 09.00-17.00 uur

Makkelijk bereikbaar:
King Arthur Groep biedt de mogelijkheid om onze zorgvragers te halen en brengen van en naar ons ontmoetingscentrum. Het ontmoetingscentrum is gemakkelijk bereikbaar. Achter het Raadhuis van Laren -aan de kant van de Eemnesserweg- is een grote parkeerplaats. U kunt hier gratis parkeren voor een bezoek aan het ontmoetingscentrum.

De activiteiten die wij aanbieden zijn heel divers. Bewegen staat hoog in het vaandel, we kunnen dan ook gebruik maken van de aangrenzende gymzaal op de locatie. Op dit moment zoeken wij de verbinding om met diverse partijen op de locatie samen te werken. Versa Welzijn, MCC, Aurora, de Bibliotheek, de school en het Kinderdagverblijf. De Coronaregels beperken nog wel het een en ander in de uitvoering, maar de contacten worden zéker al gelegd.

Ontmoetingscentrum Laren
Gebouw De Schering en Inslag
Eemnesserweg 15a
1251 NA  LAREN

Tel: 06-28261530 (buiten openingstijden 035-2050950)
E-mail: oclaren@kingarthurgroep.nl

Lijkt het u leuk om iets te betekenen voor onze ouderen? King Arthur Groep zoekt vrijwilligers:

·        Vrijwillige chauffeurs voor Ontmoetingscentrum Laren. Het gaat om het halen en brengen van ouderen, met beginnende geheugenproblemen en dementie, naar ons ontmoetingscentrum Vindt u rijden in een bus minder prettig? We zijn ook super blij als u met eigen vervoer de mensen wilt halen of brengen, hier krijgt u een kilometervergoeding voor.

·        Vrijwilligers die het leuk vinden om op het ontmoetingscentrum mee te helpen met dagelijkse activiteiten.
Vindt u het leuk om met een deelnemer in gesprek te gaan, een spelletje te doen, te knutselen of wilt u graag koken met en voor de deelnemers?

Bel gerust voor een kennismakingsgesprek op nummer is 06-28261530, Michelle van de Steeg.

Uitzicht op de speelplaats van de school

De gymzaal waarvan we dagelijks gebruik kunnen maken.

Een deel van de huiskamer van de ontmoetingsruimte

Het terras met bank onder de boom. Heerlijk schaduwrijk. Stoelen en tafels aan te sluiten.

Het naastgelegen kinderdagverblijf, altijd leuk om de kleintjes te zien spelen.

Deel van het terras, grenzend aan de buitenschoolse opvang en de achterkant van De Middelbare School De Brink.