Kwartaalverslag King Arthur Groep

Wij waren van plan om als inleiding te schrijven over samenwerking in de zorg en hoeveel meer we kunnen bereiken als we elkaar beter leren kennen. Dit naar aanleiding van een inspirerend bezoek dat we bij Hospice Kajan hebben gebracht. Elke organisatie heeft zo zijn deskundigheid en specialisme. Door elkaar te leren kennen, kunnen we deze deskundigheid nog beter inzetten ten behoeve van de mensen voor wie we het allemaal doen: de mensen met dementie en hun naasten. Geen concurrentie, maar samenwerking. We hebben elkaar hard nodig in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt en een toenemende vraag naar zorg.

Maar, de actualiteit vraagt om een andere inleiding: Ondernemen in de zorg. Mogelijk heeft u het ook gelezen. King Arthur Groep stond in de krant, omdat wij een positief resultaat halen met onze bedrijfsvoering. Laat helder zijn dat ook wij vinden dat je zorgvuldig om moet gaan met publieke gelden. Wij zijn er daarom trots op en transparant over dat wij een gezonde organisatie zijn. De vraag die mij bezig houdt is: wat is het alternatief? Verspilling? We zijn een waarde gedreven organisatie en sturen op waarden, niet op winst. Dat dit het resultaat is, biedt mogelijk perspectief om het waarde-denken verder te ontwikkelen in onze samenleving?

Ook hier denken we: laten we van elkaar leren. Wij delen onze kennis en expertise graag, zodat we met elkaar de zorgkosten in proportie kunnen houden en blijven investeren in innovatie om de zorg beter te maken. Want ook dat is hard nodig. Vindt u ook niet?

Lees het hele kwartaal verslag hier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!