Ontmoetingscentrum Hilversum

Vanuit ons ontmoetingscentrum in Hilversum bieden wij ondersteuning en begeleiding aan mensen met beginnende geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie die nog in een thuissituatie wonen. Het ontmoetingscentrum bevindt zich in onze woonzorgvoorziening Ridderspoor. In de sfeervolle ruimte wordt door activiteitenbegeleiders een gevarieerd aanbod aan activiteiten geboden. 

Activiteiten
Een aantal voorbeelden van activiteiten zijn:
  • Bewegen
  • Lezingen over uiteenlopende onderwerpen
  • (kruiswoord)puzzelen
  • Geheugenspelletjes op de computer of andere wijze 
  • Knutselen
  • (Luisteren naar) muziek
  • Handwerken
  • Bezoeken van de markt

Dit is echter slechts een kleine greep uit ons aanbod. Elke maand wordt een activiteitenprogramma samengesteld. Het programma van de huidige maand kunt u vinden in het ontmoetingscentrum. Deelname aan het programma wordt aangemoedigd, maar is niet verplicht. Er wordt samen met iedere deelnemer zo veel mogelijk gekeken naar zijn of haar persoonlijke interesses en mogelijkheden. De uitspraak “alles mag, niets moet” staat bij ons altijd op de eerste plaats.

Zorgfinanciering en indicatiestelling

Wanneer u een indicatie heeft, wordt de deelname vergoed via de PGB of de Wmo. Zonder indicatie bent u ook van harte welkom, u betaalt dan particulier. King Arthur Groep kan u bij de Wmo aanvraag behulpzaam zijn.

BestCare4Dem

“Kwinkslag” behoort tot de top tien in de BestCare4Dem Poëzie en kunstwedstrijd

Na twee juryronden is de vijfkoppige jury van de BestCare4Dem Poëzie en kunstwedstrijd eruit. De inzending van De Werkplaats, “Kwinkslag” is door de tweede beoordelingsronde gekomen en behoort tot de top tien! De inzending zal worden afgedrukt in het programmaboekje van het congres en worden getoond in de expositieruimte van het DeLaMar Theater. 

De uiteindelijke winnaars worden tijdens het congres bekend gemaakt in de parallelsessie ‘Meet the expert’ tijdens het BestCare4Dem congres op 7 en 8 juni 2018.   

Het enthousiaste team

Wandelen in de moestuin

Openingstijden en vervoer

Maandag 

2 dagdelen 

  10:00 uur tot 16:00 uur

Dinsdag 

2 dagdelen 

  10:00 uur tot 16:00 uur

Woensdag 

2 dagdelen 

  10:00 uur tot 16:00 uur

Donderdag

2 dagdelen

  10:00 uur tot 16:00 uur

Vrijdag 

2 dagdelen 

  10:00 uur tot 1600 uur

Zaterdag 

2 dagdelen 

  10:00 uur tot 15:30 uur

Vervoer
Wij halen en brengen deelnemers van deur tot deur op afgesproken tijdstippen. Mocht u er echter de voorkeur aan geven om op eigen gelegenheid te komen, dan kan dat natuurlijk ook..

In beweging

Uitje naar het strand

Sociale kaart

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld met organisaties waar u terecht kunt. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan.

Feest!

Een foto-impressie van de feestelijke opening van ‘t Spintje op 27 augustus.

Virtuele rondleiding

Volg hier de virtuele rondleiding door Ontmoetingscentrum ‘t Spintje net voor de opening:

Folder

Klik hier voor onze nieuwste folder.

Nieuwsbrief

Regelmatig houden wij onze deelnemers op de hoogte van nieuwe activiteiten. Zie hier ter informatie één van onze nieuwsbrieven: klik hier.