De vijfminutentijdregistratie. Er is al veel over gezegd. Een paar weken terug was ik bij de Paul Cremers lezing waar oud minister Jet Bussemaker sprak. Zij vertelde dat zij in 2007 de vijfminutentijdregistratie al op papier had afgeschaft. Het is nu 2019. Wat maakt dat deze regels in de praktijk nog steeds toegepast worden?

Fantoomregels. De zorg zit er vol mee.

Laten we het lef hebben om zelf te blijven denken en te blijven vragen: Zorgt deze registratie of regel voor meerwaarde voor mensen met dementie en hun naasten? En zo niet, laten we dan de moed hebben om eigenzinnig te zijn!

“Onnadenkend respect voor autoriteit is de grootste vijand van de waarheid.” Einstein

Inspiratie

Waar zijn we trots op?

De redacteur van Waardigheid en trots was enthousiast (en wij ook!) “Mooi interview! Met Peter Starink erg waardevol om te lezen.” Klik hier voor het interview

 

Samen langer thuis met dementie is zonder hulp niet vol te houden. Wij zijn daarom trots dat Sylvia Ankone en Mylene Hohle de workshop ‘Familie en vrienden gesprek’ verder brengen: Klik hier

Het Grafisch Atelier Café start weer in Hilversum. Maandelijks is er op donderdag een workshop. De eerstvolgende is op 27 juni:
Klik hier voor meer informatie

Onze nieuwe locatie ontmoetingscentrum

Achterveld heeft haar deuren op 1 april  geopend: Klik hier voor meer informatie

Collega’s delen hun ervaringen op verschillende locaties om meer collega’s te vinden.  Klik hier voor meer informatie

Matchpoint heeft bij wijze van waardering voor onze betrokkenheid een “lidmaatschap-logo” ontwikkeld, deze staat op de website.

Het logeren in Amersfoort en De Bilt loopt goed. Verwijzers en naasten uit de regio weten de ontmoetingshuizen te vinden. Het ontmoetingshuis De Bilt doet mee aan één van de 10 pilots van het ministerie van VWS.

 

King Arthur Groep is op verschillende stage en banenmarkten actief. In het kader van de opleiding Zorg en Welzijn namen 24 verpleegkunde studenten van de MBO Amersfoort een kijkje in ons Logeerhuis Cederhorst in Amersfoort.

De jaarbijeenkomsten zijn geweest en wat waren ze inspirerend. Met meer dan 90 betrokken professionals werden mooie persoonlijke verhalen en ervaringen gedeeld. De Energizer van Jan Baars gaf de bijeenkomst een energieke boost.

De kennis zorg cafés van maart waren een succes. Meer dan 65 zorgprofessionals bezochten de workshop Hygiëne gegeven door Marijke Bilkert.

In het ontmoetingscentrum in  Amersfoort was het zelfs het onderwerp van de succesvolle centrumbijeenkomst!

Oproep

Wie doet mee met een serie over jonge mensen met dementie van Omroep Max?
Voor een nieuwe televisieserie zoekt Omroep Max mensen tussen 40 en 70 jaar met beginnende dementie. Voor dit project werkt Omroep Max samen met o.a. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, en prof. dr. Philip Scheltens van het Alzheimercentrum.  Meer informatie via Mirte Vendrig: mirte.vendrig@steppingstone.nl

Steun inspirerend muziekproject voor ouderen!
Het Grijze Koppen Orkest wil nieuwe instrumenten maken. Wie helpt? Klik hier

Feiten & Weetjes

Wist je dat…

KAG in Cijfers

Klanttevredenheid

We hebben gevraagd aan alle familieleden en mantelzorgers of zij vinden dat wij ons werk in de geest van onze leidende principes uitvoeren.

[COUNTER_NUMBER id=3919]

Enkele reacties

Klachten

0

[tf_numbers name=”nieuwe-stagaires”]

Incidenten

 

 

Logeergasten Ontmoetingshuizen

[tf_numbers name=”ontmoetingshuis-amersfoort”]

De Stip – Even stilstaan bij onze Ontwikkelingen en Uitdagingen

Meer dan 90 teamleden bezochten de jaarbijeenkomsten. De betrokkenheid en motivatie was duidelijk merkbaar. In de bijeenkomsten is uitgewisseld welke ontwikkelingen we in de organisatie, vakinhoudelijk en persoonlijk willen realiseren om weer een stapje dichterbij onze stip te komen en meerwaarde te bieden aan onze doelgroep.

De stip
Een samenleving waar het vanzelfsprekend is dat je met dementie mee kunt doen en gezien en begrepen wordt. Een tijd waar mantelzorgers niet overbelast raken. Sterker nog waar de term mantelzorgers niet voorkomt, want we doen het gewoon met elkaar.

De jaarbijeenkomsten waren een ijkpunt: waar staan wij ten opzichte van onze stip. De meningen waren verdeeld; ‘er is nog zoveel te doen’ tot dichtbij de stip ‘er gebeuren al zoveel mooie dingen waar we als King Arthur Groep aan bijdragen’. Het overgrote deel was het erover eens dat wij niet verder dan halverwege zijn ‘We zijn op de goede weg, maar er is nog altijd veel te doen en te leren’. En dat is precies wat we in 2019 gaan doen: leren!

Filmpjes

Organisatie ontwikkeling

Mylene vertelt haar verhaal

Vakinhoudelijke ontwikkeling

Ester vertelt haar verhaal

https://www.youtube.com/watch?v=tGn7DoAUsqY&feature=youtu.be

Persoonlijke ontwikkeling

Nelly vertelt haar verhaal

Wendy vertelt haar verhaal

Teamleden delen hun ervaring