Dementiezorg

De Zorg & Werk Academy en King Arthur Groep ontwikkelde samen de opleiding ‘dementiezorg’, een éénjarige Crebo erkende MBO 3 opleiding  specifieke doelgroepen.

De opleiding is bedoeld voor nieuwe instroom en zorgprofessionals die intrinsiek gemotiveerd zijn iets te betekenen voor mensen met dementie.

De opleiding is nodig omdat het aantal mensen met dementie groeit en mensen met dementie langer thuis blijven wonen. King Arthur Groep vond dat bestaande MBO 3 opleidingen niet voldoende aansloten bij de praktijk. In de ondersteuning van mensen met dementie is iets anders nodig. De lessen worden gegeven door ervaren mensen uit het werkveld en docenten van de Zorg & Werk Academy.

Het is belangrijk over een praktijkadres te beschikken om mee te kunnen doen.

Waarom een verkorte opleiding?
Bij sollicitatiegesprekken met zij-instromers merken wij dat zij intrinsiek gemotiveerd zijn iets voor de doelgroep te betekenen, maar dat een 3 jarige zorgopleiding niet is wat ze ambiëren. En een verkorte opleiding die zowel ADL, medicatieveiligheid als dementie specialisatie in het studieprogramma hadden zitten, was er nog niet. Ook bij bestaande zorgprofessionals zagen wij de behoefte om specifieke dementiekennis op te kunnen doen op minimaal MBO 3 niveau.

Praktijkleren is het sleutelwoord waardoor het mogelijk is deze opleiding verkort te volgen.

De opleiding is landelijk CREBO erkend en betreft 40 lesdagen op 1 vaste dag per week (met schoolvakantie wordt rekening gehouden). De opleiding wordt voorafgegaan aan een test om te onderzoeken of je versneld leerbaar bent en voldoende basiskennis op MBO 3 niveau in huis hebt.

De opleiding is zeer geschikt voor zij-instromers en millennials met een afgeronde MBO 2 of 3, die snel aan de slag willen in zorgland. Voor volwassenen onderwijs is dit een unieke kans om binnen 1 jaar een volwaardig diploma te behalen op MBO3 niveau, met als specialisatie dementie.

Aanmelden voor opleiding

 

Hier kun je het interview ‘Dementie Opleiding groot succes’ beluisteren: 

Klik hier om het bijbehorende nieuwsartikel te lezen!

We staan in het AD! Klik hier voor het artikel.

Kijk hier voor onze advertentie in De Utrechtse Internet Courant/UITleven.

Meer informatie

Bekijk hier onze video voor meer informatie over de opleiding.