Nieuwe dementie opleiding Dementiekunde “online” van start

Door de organisatoren de Zorg & Werk Academy en de King Arthur Groep zijn alle zeilen bijgezet om de nieuwe Dementie Opleiding “Dementiekunde”, ondanks de corona crisis, te starten op 6 april.

Marjolein Elferink: ”meer dan 15 studenten en de opleiding niet laten starten was voor ons geen optie”, samen met de Zorg & Werk Academy en de docenten is gekeken naar hoe het wel kan”. Eerst wordt zoveel als mogelijk de theorie online behandeld en later in het jaar start het leren in de praktijk.

De opleiding is bedoeld voor nieuwe instroom en zorgprofessionals die intrinsiek gemotiveerd zijn om iets te betekenen voor mensen met dementie. Juist nu de dagcentra gesloten zijn en als alternatief ambulante ondersteuning wordt geboden blijkt dat het van essentieel belang is dat begeleiders over kennis en ervaring beschikken om mantelzorgers en familieleden te helpen, adviseren en ondersteunen.

Nieuws

We staan in het AD! Klik hier voor het artikel.

Kijk hier voor onze advertentie in De Utrechtse Internet Courant/UITleven.

Aanmelden voor opleiding

King Arthur Groep is specialist in dementiezorg en vond dat bestaande MBO3 opleidingen niet voldoende aansloten bij de praktijk, daarom ontwikkelde zij samen met Zorg & Werk de Dementie Opleiding, die op 6 april online van start gaat! De opleiding is landelijk CREBO erkend.

De eerste groep zit vol, geïnteresseerden kunnen zich al opgeven voor een tweede groep via www.zorgenwerk.nl. Het is belangrijk over een praktijkadres te beschikken om mee te kunnen doen.

De opleiding is nodig omdat het aantal mensen met dementie groeit en mensen met dementie langer thuis blijven wonen, in de ondersteuning van mensen met dementie is iets anders nodig. De lessen worden gegeven door ervaren mensen uit het werkveld en docenten van de Zorg & Werk Academy.

Waarom een nieuwe opleiding dementiekunde?
Anneke Geitenbeek (W&S functionaris King Arthur Groep): “wij merken bij sollicitatiegesprekken van zij-instromers dat zij intrinsiek gemotiveerd zijn iets voor de doelgroep te betekenen, maar dat een 3 jarige zorgopleiding niet is wat ze ambiëren. Als zij de handen aan het bed wilde zijn, zouden zij een VIG opleiding volgen. Maar juist iets doen voor mensen met dementie, daarvoor is andere kennis nodig, dat is een specialisme. Praktijkleren is het sleutelwoord waardoor het mogelijk is deze opleiding verkort te volgen. Ook bij bestaande zorgprofessionals, vervolgd Geitenbeek, zagen wij de behoefte om specifieke dementiekennis op te kunnen doen op minimaal MBO 3 niveau. Een verkorte opleiding die zowel ADL, medicatie als dementie specialisatie in het studieprogramma hadden zitten, was er nog niet”.

De opleiding is landelijk CREBO erkend en betreft 40 lesdagen op 1 vaste dag per week (met schoolvakantie wordt rekening gehouden). De opleiding wordt voorafgegaan aan een test om te onderzoeken of je versneld leerbaar bent en voldoende basiskennis op MBO 3 niveau in huis hebt.

De opleiding is zeer geschikt voor zij-instromers en millennials met een afgeronde MBO 2 of 3, die snel aan de slag willen in zorgland. Voor volwassenen onderwijs is dit een unieke kans om binnen 1 jaar een volwaardig diploma te behalen op MBO3 niveau, met als specialisatie dementie.

Aanmelden