Ontmoetingscentrum De Bilt

Bij Ontmoetingshuis De Bilt draait het om bieden van een warme, veilige en gezellige plek waar alle bezoekers iets van zijn of haar gading kunnen vinden. Of u nu op zoek bent naar een goed gesprek, een creatieve of sportieve activiteit of gewoon een lekker kopje koffie met een koekje, het is allemaal voor handen. En anders regelen we het alsnog. We horen graag waar u naar op zoek bent.

Openingstijden

OC De Bilt is op elke maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 21.00 uur geopend. U bent op elk moment van harte welkom voor een kop koffie. De ochtend start met een goed gesprek, koffie met kletskop en een kleine activiteit. Daarna gaan we zelf aan de slag met de lunch. Dat varieert van een eigengemaakte maaltijdsoep tot pannenkoeken tot een echte nasi. Daarna vaak een wandelingetje op het park en rond 14.00 uur start er een gezamenlijke activiteit. Daarna is er vaak nog voldoende ruimte voor zingen, sjoelen en natuurlijk biljarten.
Als er logees zijn bieden we ook een avondprogramma.

Activiteiten

Dat er een activiteit op het programma staat betekent overigens niet dat u aan alles mee hoeft te doen. Integendeel, alles mag en niets moet. Wel proberen we het aanbod van activiteiten zo divers mogelijk te maken. De rode lijn wordt gevormd door de termen Cultuur, Natuur, Bewegen en Creativiteit. Daarbij is er onder meer aandacht voor geschiedenis en kunst, workshops met bewegen in de hoofdrol, wandelen met hond Angus en schilderen. Ook zingen staat vaak op de agenda. Op Wereld Alzheimer Dag hebben we ons tweede optreden met Con Amore mogen geven.
Natuurlijk horen we ook graag waar uw wensen liggen zodat we ons programma daar wellicht op kunnen aanpassen.
Komt u binnenkort een kijkje nemen?

Deelname

Deelname is mogelijk met een indicatie/beschikking, maar u mag deze ook persoonlijk betalen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en helpen u graag bij de gewenste aanvraag.

Routebeschrijving

Als je het terrein op rijdt van Berg & Bosch kom je bij een slagboom. Als je hier 5 seconden blijft staan, dan gaat deze vanzelf open. Volg de weg, de weg maakt een bocht naar links. Gebouw 104 is het derde gebouw aan je linkerhand. Er is een parkeerplaats voor en na het gebouw.

Sociale kaart

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld met organisaties waar u terecht kunt. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan.

King Arthur groep - Logeren voor demente mensen en zodoende de mantelzorger ontlasten. Ontmoetingshuisen in Amersfoort, De Bilt en Hilversum

Activiteitenprogramma

 

Folder