Corona & King Arthur Groep

Om mensen met dementie te beschermen voor het coronavirus hebben we moeten besluiten om onze dienstverlening (tijdelijk) aan te passen. We proberen ondanks deze aanpassingen en maatregelen die wij moeten opvolgen de zorg/begeleiding zoveel mogelijk te kunnen blijven bieden.

  • Casemanagement: gaat door op afstand (telefonisch/videobellen).
  • Individuele Begeleiding Thuis: gaat door waarbij zoveel mogelijk afstand bewaard wordt van 1.5 meter tussen de begeleider en zorgvrager.
  • Ontmoetingshuizen / logeren: zijn voorlopig dicht.
  • Ontmoetingscentra: zijn dicht tenzij sprake is van een noodzakelijke zorgvraag. Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar alternatieven: aanbieden van individuele begeleiding thuis, een warme maaltijd brengen, wekelijks videobellen met de zorgvrager en indien nodig is het ontmoetingscentrum open voor een kleine groep.
  • Kleinschalige woonvoorziening: we volgen nauwkeurig alle richtlijnen die gelden voor ons en proberen het leven in huis zo normaal en comfortabel mogelijk te houden.

Wij proberen het risico van verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken door: alert te zijn op onze- en de handhygiëne van de zorgvrager, extra schoonmaakmomenten in te lassen, het aantal wisselende mensen op locatie/bij de zorgvrager zoveel mogelijk te beperken, er zo min mogelijk op uit te trekken met onze zorgvragers en waar mogelijk contact telefonisch onderhouden.

Heeft u vragen en/of maakt u zich zorgen neem dan contact met ons op.
info@kingarthurgroep.nl
035 – 2050950

met vriendelijke groet,
King Arthur Groep

Overzicht Maatschappelijk initiatief gedurende COVID-19
Klik hier