Onmoetingscentrum Spinetpad

Ontmoetingsgroep King Arthur Groep: 
Een laagdrempelig ontmoetings- en activiteitencentrum

Aan het Spinetpad 2 te Amersfoort (Wijk Zielhorst) (ingang parkeerplaats) in het Wijkcentrum ’t Middelpunt biedt King Arthur Groep 5 dagen per week van 10:00-16:00 uur ondersteuning en begeleiding aan mensen met (beginnende) geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie.

Bij voldoende animo behoren ook zaterdag en een avond tot de mogelijkheden.

Het wekelijkse activiteitenprogramma kan bestaan uit het werken in de tuin een bezoek aan de stadsparken, het timmeren van vogelhuisjes of andere tuinbeelden, maar ook lezingen, geheugentraining, schilderen en een spelletje behoren tot de mogelijkheden. Verder kunt u denken aan een kaart, wandel en biljartclub (pooltafel).

Er kan flexibel deelgenomen worden van 1 dagdeel tot een hele dag of meerdere dagen per week.
Voor deelname is een toewijzing van de Wmo nodig, wij kunnen u behulpzaam zijn bij de aanvraag. U kunt ook particulier deelnemen..

Ontmoetingscentrum Amersfoort kent geen wachtlijsten. Bent u benieuwd naar onze activiteiten, kom vrijblijvend kennismaken en meedoen.

Meer informatie

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld met organisaties waar u terecht kunt. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan. Klik hier voor sociale kaart Amersfoort.

Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende inbreng heeft en het programma goed aansluit bij de wensen van de deelnemers, worden er centrumbijeenkomsten gepland. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor de deelnemers en de mantelzorgers. Er kan gesproken worden over activiteiten (zijn ze passend), de organisatie, uitstapjes, etc. Iedereen kan bij deze bijeenkomst zaken melden die hij/zij belangrijk vindt.

Vrijwilligers gevraagd m/v

Lijkt het u leuk om iets te betekenen voor onze deelnemers? King Arthur Groep zoekt met name voor de woensdag en de vrijdag vrijwilligers voor Ontmoetingscentrum Amersfoort (Spinetpad 2, Amersfoort- Zielhorst). Vrijwilligers die het leuk vinden om op het Ontmoetingscentrum Amersfoort te helpen met de dagelijkse activiteiten. Na een kennismaking kunt u een aantal keer meelopen zodat we elkaar leren kennen.

Vindt u het leuk om met een deelnemer in gesprek te gaan, een spelletje te doen, te knutselen of wilt u graag koken met en voor de deelnemers? Of liever helpen bij onze nieuwe projecten zoals de “de groene vingers” of de wandelclub? Bij ons mag en kan er veel.

Bent u enthousiast? Bel voor meer informatie of een kennismakingsgesprek met het ontmoetingscentrum naar 06-41114092. Mailen kan ook: ocamersfoort@kingarthurgroep.nl.
Meer informatie over de King Arthur Groep kunt u lezen op www.kingarthurgroep.nl
U bent van harte welkom en de koffie staat voor u klaar!

Programma

Maandelijks bieden wij onze deelnemers een gevarieerd programma met steeds aangepaste menu’s. Lees onze nieuwsbrief waar ook het programma bij staat. 

Nieuwsbrief

Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief.

Folders

Amersfoort een thuis voor iedereen