Onmoetingscentrum Spinetpad

Ontmoetingsgroep King Arthur Groep: 
Een laagdrempelig ontmoetings- en activiteitencentrum

Aan het Spinetpad 2 te Amersfoort (Wijk Zielhorst) (ingang parkeerplaats) in het Wijkcentrum ‘t Middelpunt biedt King Arthur Groep 5 dagen per week van 10:00-16:00 uur ondersteuning en begeleiding aan mensen met (beginnende) geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie.

Bij voldoende animo behoren ook zaterdag en een avond tot de mogelijkheden.

Activiteiten

Het wekelijkse activiteitenprogramma kan bestaan uit het werken in de tuin een bezoek aan de stadsparken, het timmeren van vogelhuisjes of andere tuinbeelden, maar ook lezingen, geheugentraining, schilderen en een spelletje behoren tot de mogelijkheden. Verder kunt u denken aan een kaart, wandel en biljartclub (pooltafel).

Deelname

Er kan flexibel deelgenomen worden van 1 uur tot een hele dag of meerdere dagen per week
Voor deelname is een toewijzing van de Wmo nodig, wij kunnen u behulpzaam zijn bij de aanvraag. U kunt ook particulier deelnemen..

Kennismaken

Ontmoetingscentrum Amersfoort kent geen wachtlijsten. Bent u benieuwd naar onze activiteiten, kom vrijblijvend kennismaken en meedoen.

Meer informatie

Gespreksgroep voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie

OC Amersfoort organiseert gespreksgroepen voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie. De gesprekken vinden plaats op elke 3e maandag van de maand van 10:30 uur tot 12:00uur, in het wijkcentrum aan het Spinetpad 2 te Amersfoort. Deelname is gratis en uw naaste hoeft (nog) geen zorg geen van de King Arthur Groep te ontvangen.

Samantha Mazenier: “U zorgt  voor iemand met dementie, waarbij het kan zijn dat u net de diagnose heeft gehoord of al langere tijd geleden. U merkt dat uw leven is veranderd. Uw relatie met uw partner, vader of moeder verandert,  u heeft een meer verzorgende rol gekregen. U wilt uw ervaringen delen met anderen of heeft behoefte aan een luisterend oor, erkenning of herkenning. Dan is onze gespreksgroep voor mantelzorgers misschien iets voor u.”

Aan de gespreksgroep neemt de 1e contactpersoon rondom de persoon met dementie deel en bestaat uit 6 tot maximaal 8 mantelzorgers. Voor aanmelden en of vragen kunt u bellen met Samantha Mazenier op nummer 06– 41 11 40 92  of per mail: ocamersfoort@kingarthurgroep.nl 

Sociale kaart

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld met organisaties waar u terecht kunt. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan. Klik hier voor sociale kaart Amersfoort.

Centrumbijeenkomsten

Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende inbreng heeft en het programma goed aansluit bij de wensen van de deelnemers, worden er centrumbijeenkomsten gepland. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor de deelnemers en de mantelzorgers. Er kan gesproken worden over activiteiten (zijn ze passend), de organisatie, uitstapjes, etc. Iedereen kan bij deze bijeenkomst zaken melden die hij/zij belangrijk vindt.

Programma

Maandelijks bieden wij onze deelnemers een gevarieerd programma met steeds aangepaste menu’s. Ter inspiratie kunt u een programmavoorbeeld bekijken, klik hier.

Folders

Folder Amersfoort
Amersfoort een thuis voor iedereen