Onmoetingscentrum Spinetpad

Ontmoetingsgroep King Arthur Groep: 
Een laagdrempelig ontmoetings- en activiteitencentrum

Aan het Spinetpad 2 te Amersfoort (Wijk Zielhorst) (ingang parkeerplaats) in het Wijkcentrum ’t Middelpunt biedt King Arthur Groep 5 dagen per week van 10:00-16:00 uur ondersteuning en begeleiding aan mensen met (beginnende) geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie.

Bij voldoende animo behoren ook zaterdag en een avond tot de mogelijkheden.

Het wekelijkse activiteitenprogramma kan bestaan uit het werken in de tuin een bezoek aan de stadsparken, het timmeren van vogelhuisjes of andere tuinbeelden, maar ook lezingen, geheugentraining, schilderen en een spelletje behoren tot de mogelijkheden. Verder kunt u denken aan een kaart, wandel en biljartclub (pooltafel).

Er kan flexibel deelgenomen worden van 1 uur tot een hele dag of meerdere dagen per week
Voor deelname is een toewijzing van de Wmo nodig, wij kunnen u behulpzaam zijn bij de aanvraag. U kunt ook particulier deelnemen..

Ontmoetingscentrum Amersfoort kent geen wachtlijsten. Bent u benieuwd naar onze activiteiten, kom vrijblijvend kennismaken en meedoen.

Meer informatie

OC Amersfoort organiseert gespreksgroepen voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie. De gesprekken vinden plaats op elke 3e maandag van de maand van 10:30 uur tot 12:00uur, in het wijkcentrum aan het Spinetpad 2 te Amersfoort. Deelname is gratis en uw naaste hoeft (nog) geen zorg geen van de King Arthur Groep te ontvangen.

Samantha Mazenier: “U zorgt  voor iemand met dementie, waarbij het kan zijn dat u net de diagnose heeft gehoord of al langere tijd geleden. U merkt dat uw leven is veranderd. Uw relatie met uw partner, vader of moeder verandert,  u heeft een meer verzorgende rol gekregen. U wilt uw ervaringen delen met anderen of heeft behoefte aan een luisterend oor, erkenning of herkenning. Dan is onze gespreksgroep voor mantelzorgers misschien iets voor u.”

Aan de gespreksgroep neemt de 1e contactpersoon rondom de persoon met dementie deel en bestaat uit 6 tot maximaal 8 mantelzorgers. Voor aanmelden en of vragen kunt u bellen met Samantha Mazenier op nummer 06– 41 11 40 92  of per mail: ocamersfoort@kingarthurgroep.nl 

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld met organisaties waar u terecht kunt. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan. Klik hier voor sociale kaart Amersfoort.

Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende inbreng heeft en het programma goed aansluit bij de wensen van de deelnemers, worden er centrumbijeenkomsten gepland. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor de deelnemers en de mantelzorgers. Er kan gesproken worden over activiteiten (zijn ze passend), de organisatie, uitstapjes, etc. Iedereen kan bij deze bijeenkomst zaken melden die hij/zij belangrijk vindt.

Vrijwilligers gevraagd m/v

Lijkt het u leuk om iets te betekenen voor onze deelnemers? King Arthur Groep zoekt met name voor de woensdag en de vrijdag vrijwilligers voor Ontmoetingscentrum Amersfoort (Spinetpad 2, Amersfoort- Zielhorst). Vrijwilligers die het leuk vinden om op het Ontmoetingscentrum Amersfoort te helpen met de dagelijkse activiteiten. Na een kennismaking kunt u een aantal keer meelopen zodat we elkaar leren kennen.

Vindt u het leuk om met een deelnemer in gesprek te gaan, een spelletje te doen, te knutselen of wilt u graag koken met en voor de deelnemers? Of liever helpen bij onze nieuwe projecten zoals de “de groene vingers” of de wandelclub? Bij ons mag en kan er veel.

Bent u enthousiast? Bel voor meer informatie of een kennismakingsgesprek met Nicoline of Samantha op 06-41114092. Mailen kan ook: ocamersfoort@kingarthurgroep.nl.
Meer informatie over de King Arthur Groep kunt u lezen op www.kingarthurgroep.nl
U bent van harte welkom en de koffie staat voor u klaar!

Programma

Maandelijks bieden wij onze deelnemers een gevarieerd programma met steeds aangepaste menu’s. Ter inspiratie kunt u een programmavoorbeeld bekijken, klik hier.

Nieuwsbrief

Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief.

Folders

Folder Gespreksgroep Mantelzorgers
Folder Amersfoort
Amersfoort een thuis voor iedereen