Onmoetingscentrum Spinetpad

Ontmoetingsgroep King Arthur Groep: 
Een laagdrempelig ontmoetings- en activiteitencentrum

Aan het Spinetpad 2 te Amersfoort (Wijk Zielhorst) in het Wijkcentrum ‘t Middelpunt biedt King Arthur Groep 5 dagen per week van 10:00-16:00 uur ondersteuning en begeleiding aan mensen met (beginnende) geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie.

Bij voldoende animo behoren ook zaterdag en een avond tot de mogelijkheden.

Activiteiten

Het wekelijkse activiteitenprogramma kan bestaan uit het werken in de tuin een bezoek aan de stadsparken, het timmeren van vogelhuisjes of andere tuinbeelden, maar ook lezingen, geheugentraining, schilderen en een spelletje behoren tot de mogelijkheden. Verder kunt u denken aan een kaart, wandel en biljartclub (pooltafel).

Deelname

Er kan flexibel deelgenomen worden van 1 uur tot een hele dag of meerdere dagen per week
Voor deelname is een toewijzing van de Wmo nodig, wij kunnen u behulpzaam zijn bij de aanvraag. U kunt ook particulier deelnemen..

Kennismaken

Ontmoetingscentrum Amersfoort kent geen wachtlijsten. Bent u benieuwd naar onze activiteiten, kom vrijblijvend kennismaken en meedoen.

17 MEI 2018 “SAMEN IS GEZELLIGER”

Deze maand staat in het teken van op stap gaan.

We zijn uitgenodigd om mee te gaan op sloeptocht en een gezellig uitje naar de Lage Vuursche. Ook de mantelzorg avond staat in het teken van samen doen vooral kijken naar de mogelijkheden, graag nodig ik uw maar ook een ieder die geïnteresseerd is uit. We hebben deze avond een gevarieerd programma waarin een zeer leuke laagdrempelige manier om samen nog dingen te ondernemen denk hierbij aan schilderen, bewegen en ook de koffietafel is er voor een gezellig praatje.

Mogen we op uw komst rekenen?

Klik hier voor de uitnodiging

Bij vragen of opmerkingen horen we het graag.

 

Activiteitenprogramma

Folders

 

Meer informatie

Cursussen voor mantelzorgers - maandag 15 januari 2018

De volgende cursussen voor mantelzorgers worden gegeven. Mantelzorg en Dementie en Mantelzorg en niet aangeboren hersenletsel. Klik op de onderwerpen voor meer informatie.

Sociale kaart

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld met organisaties waar u terecht kunt. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan. Klik hier voor sociale kaart Amersfoort, Klik hier voor sociale kaart Leusden

Centrumbijeenkomsten

Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende inbreng heeft en het programma goed aansluit bij de wensen van de deelnemers, worden er in 2016 in ontmoetings- centrum Amersfoort vier centrumbijeenkomsten gepland. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor de deelnemers en de mantelzorgers. Er kan gesproken worden over activiteiten (zijn ze passend), de organisatie, uitstapjes, etc. Iedereen kan bij deze bijeenkomst zaken melden die hij/zij belangrijk vindt.

Programma
14:00-16:00 uur

Klik hier voor de jaarplanning 2018