Onmoetingscentrum Spinetpad

Ontmoetingsgroep King Arthur Groep: 
Een laagdrempelig ontmoetings- en activiteitencentrum

Aan het Spinetpad 2 te Amersfoort (Wijk Zielhorst) in het Wijkcentrum ‘t Middelpunt biedt King Arthur Groep 5 dagen per week van 10:00-16:00 uur ondersteuning en begeleiding aan mensen met (beginnende) geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie.

Bij voldoende animo behoren ook zaterdag en een avond tot de mogelijkheden.

Activiteiten

Het wekelijkse activiteitenprogramma kan bestaan uit het werken in de tuin een bezoek aan de stadsparken, het timmeren van vogelhuisjes of andere tuinbeelden, maar ook lezingen, geheugentraining, schilderen en een spelletje behoren tot de mogelijkheden. Verder kunt u denken aan een kaart, wandel en biljartclub (pooltafel).

Deelname

Er kan flexibel deelgenomen worden van 1 uur tot een hele dag of meerdere dagen per week
Voor deelname is een toewijzing van de Wmo nodig, wij kunnen u behulpzaam zijn bij de aanvraag. U kunt ook particulier deelnemen..

Kennismaken

Ontmoetingscentrum Amersfoort kent geen wachtlijsten. Bent u benieuwd naar onze activiteiten, kom vrijblijvend kennismaken en meedoen.

Meer informatie

Cursussen voor mantelzorgers - maandag 15 januari 2018

De volgende cursussen voor mantelzorgers worden gegeven. Mantelzorg en Dementie en Mantelzorg en niet aangeboren hersenletsel. Klik op de onderwerpen voor meer informatie.

Sociale kaart

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld met organisaties waar u terecht kunt. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan. Klik hier voor sociale kaart Amersfoort, Klik hier voor sociale kaart Leusden

Centrumbijeenkomsten

Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende inbreng heeft en het programma goed aansluit bij de wensen van de deelnemers, worden er centrumbijeenkomsten gepland. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor de deelnemers en de mantelzorgers. Er kan gesproken worden over activiteiten (zijn ze passend), de organisatie, uitstapjes, etc. Iedereen kan bij deze bijeenkomst zaken melden die hij/zij belangrijk vindt.

Activiteitenprogramma

september 2019

Folders

Folder Amersfoort
Amersfoort een thuis voor iedereen