Onmoetingscentrum Noordewierweg

Het ontmoetingscentrum aan de Noordewierweg 252-1 te Amersfoort (Soesterkwartier) is 6 dagen per week geopend, van maandag tot en met zaterdag

We beschikken over een eigen gezellige woonkamer met een royaal terras aan de zonnige kant met Bos Birkhoven en Dierenpark Amersfoort op een steenworp afstand. Met een abonnement op de Dierentuin zijn we daar dan ook regelmatig te vinden.

We bieden een gevarieerd programma dat passend is bij uw levensstijl en zoveel mogelijk aansluit bij uw persoonlijke interesses. Grenzend aan onze woonkamer bevindt zich de prachtige grote keuken, waar je kunt meehelpen met het bereiden van onze gezamenlijke maaltijden.  Mogelijkheid om bijvoorbeeld te biljarten, naar muziek luisteren,  samen te tuinieren of zomaar een praatje maken.  Als bijrijder samen met de vrijwillige chauffeur de andere deelnemers ophalen of wegbrengen, de krant lezen of een kaart-/ biljart spel doen? Het kan allemaal er is voor ieder wat wils. Graag starten wij samen met u een kaart (klaverjas)club, wandelclub, schaak- of damclub, breiclub, een koor of een beweegclub. Ons motto is: Alles mag en niks moet!

Zeer centraal gelegen in de wijk is het ontmoetingscentrum te vinden in buurthuis De Nieuwe Sleutel. Een gezellig en open inloophuis waardoor andere buurtbewoners ontmoeten tot de mogelijkheden behoort.  Er vinden van allerhanden activiteiten plaats. En er is een biljart in het buurthuis waar deelnemers van King Arthur Groep samen met buurtbewoners gebruik van mogen maken. Op deze wijze is de drempel zo laag mogelijk om elkaar te ontmoeten in een ontspannen sfeer.

Sociale kaart

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld met organisaties waar u terecht kunt. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan.

Programma

Maandelijks bieden wij onze deelnemers een gevarieerd programma met steeds aangepaste menu’s. Ter inspiratie kunt u een programmavoorbeeld bekijken, Klik hier

Nieuwsbrief

Voor de meest recente nieuwsbrief, klik hier.

Informatie over Carefriend en IBT
Flyer Mantelzorgpas

Stichting Voorzorg Utrecht

De Stichting Voorzorg Utrecht is een uit 1938 stammend fonds, dat zich richtte op het verschaffen van genees- en/of heelkundige behandeling en verpleging in ziekenhuizen. Sinds 1994 heeft de stichting tot doel het bevorderen van de gezondheidszorg door het verlenen van subsidies aan (innovatieve) projecten. Informatie over de aanvraagprocedure en gesteunde initiatieven zijn te vinden op de website:
www.voorzorg-utrecht.nl.