15 mei in Soest: Kennis Zorg Café over Meldcode Huiselijk geweld

De meldcode Huiselijk geweld helpt professionals bij vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling.

Irene König, teamlid King Arthur Groep maar ook trainer omtrent de meldcode, komt vertellen! Op 15 mei tussen 19:00-22:00 uur in het ontmoetingscentrum van King Arthur Groep op de Molenstraat 8A te Soest.
Irene werkt al een tijdje bij King Arthur Groep. Je kan haar tegenkomen op Ridderspoor te Hilversum; een warm thuis voor 22 mensen met dementie. Daar zie je dat ze de bewoners een warm hart toedraagt en liefdevol begeleidt. Maar ook spat haar bevlogenheid er vanaf als je haar hoort vertellen over de meldcode en de belangrijke rol van de zorgprofessional hierin!

Iedereen is welkom
Heb jij ook weleens een vreemd onderbuikgevoel als je thuiskomt bij een van je cliënten en wat doe je daar dan mee? Om professionals meer handvaten te geven om hierin snel en adequaat te handelen bij signalen van huiselijk geweld is er door de Rijksoverheid een landelijke meldcode ontwikkeld.

Ken jij deze meldcode al? In dit kenniszorgcafé licht Irene, met een collega van FABRIEK69 deze landelijke meldcode toe. En vertelt wat dit betekent voor jou als professional? En worden vragen gesteld en beantwoord waarom het belangrijk is om je oren en ogen open te houden, hoe groot is de impact van huiselijk geweld eigenlijk?

Ook gaan we in gesprek om het over onze eigen waarden en normen rond dit thema te hebben. En hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we meer grip krijgen op deze signalen en wellicht preventief te kunnen handelen?

Niet werkzaam bij King Arthur Groep, maar geïnteresseerd in het onderwerp en/of de organisatie? Iedereen is welkom. Meld je aan via werken@kingarthurgroep.nl, deelname is gratis, wij ontvangen je met koffie en thee en sluiten af met een netwerkborrel.

Bekijk hier de flyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!