Woonzorgvoorziening de Oude Pastorie is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Fonds NutsOhra

Fonds NutsOhraVoorleeskrachten
Vanuit onze Stichting Thuis in Dementie hebben wij het project VoorleesKrachten opgezet. VoorleesKrachten zijn mensen met passie voor boeken in diverse genres, die als vrijwilliger regelmatig verhalen, romans of poëzie willen voorlezen aan mensen met (beginnende) dementie. Zij hebben allen een vakkundige training gevolgd en een informatiebijeenkomst over De Oude Pastorie en haar bewoners. Op verschillende momenten in de week komen zij voorlezen aan bewoners die daar prijs op stellen.
De Oude Pastorie

Woonzorgvoorziening De Oude Pastorie in Huizen

In de oude dorpskern van Huizen bevindt zich het monumentale pand "De Oude Pastorie". Na een grote renovatie en aanbouw heeft het gebouw sinds mei 2014 een nieuwe functie gekregen: een kleinschalige woonzorgvoorziening voor 24 mensen met dementie.

De Oude Pastorie interieur Daarnaast bevindt zich in De Oude Pastorie ook een dagactiviteiten-/ontmoetingscentrum voor mensen met dementie in een thuissituatie (voorheen gevestigd in zalencentrum ’t Visnet).

Beiden worden geleid door het ondernemersechtpaar Bram en Linda de Haan. Zij hebben hiervoor een eigen website waar u terecht kunt voor meer informatie: 
www.oudepastoriehuizen.nl 

De Oude Pastorie maakt onderdeel uit van De Huizen van de Ronde Tafel. King Arthur Groep ondersteunt de ondernemers en is verantwoordelijk voor de realisatie van de locatie.De Oude Pastorie interieur De Oude Pastorie interieur


Belevingstuin
Bij de woonzorgvoorziening is ook een "belevingstuin" aangelegd. Deze is speciaal ontworpen om de bewoners diverse geuren, kleuren en geluiden te laten ervaren. Ook is er een moestuin aanwezig.
 002 De Oude Pastorie belevingstuin_0003.JPG De Oude Pastorie belevingstuin_0004.JPG De Oude Pastorie belevingstuin_0005.JPG De Oude Pastorie belevingstuin_0006.JPG De Oude Pastorie belevingstuin_0007.JPG De Oude Pastorie belevingstuin_0008.JPG De Oude Pastorie belevingstuin_0009.JPG De Oude Pastorie belevingstuin_0010.JPG De Oude Pastorie belevingstuin_0011.JPG De Oude Pastorie belevingstuin_0012.JPG De Oude Pastorie belevingstuin_0013.JPG De Oude Pastorie belevingstuin_0014.JPG
Vlak nadat de belevingstuin in gebruik is genomen is ook een impressie van de verschillende onderdelen gemaakt: De belevingstuin is mede mogelijk gemaakt door:

Terugblik op het eerste half jaar

Op 21 mei 2014 mochten wij onder een warme belangstelling van vele dorpsgenoten en betrokkenen De Oude Pastorie officieel openen en hen de gelegenheid bieden om het resultaat van alle inspanningen te bekijken. Het was een feestelijke middag waar wij samen met ons team erg van genoten hebben. 

Inmiddels zijn wij zes maanden geopend en ervaren wij iedere dag opnieuw hoe fijn het is om er te mogen zijn voor onze bewoners, gasten en hun naasten. Gestart met 3 bewoners zijn inmiddels 23 van de 24 studio’s vergeven. Ook het team is inmiddels fors gegroeid. Bestond het startteam nog uit 12 medewerkers inmiddels staan er bijna 40 teamleden en 15 vrijwilligers klaar om er elke dag weer te zijn voor onze bewoners en gasten. 

Ook het ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie is sinds 1 mei gehuisvest in De Oude Pastorie. Hiervoor maken we gebruik van de tuinkamer en de bibliotheek én natuurlijk met het mooie weer van (de terrassen in) de tuin. De belangstelling is zo groot dat wij helaas genoodzaakt zijn om een wachtlijst aan te houden. Om recht te doen aan alle gasten ontvangen wij maximaal 8 gasten per dag.

Nieuwsbrief
De Oude Pastorie te Huizen biedt de mogelijkheid om u aan te melden op hun nieuwsbrief, boordevol informatie. Klik hier om u aan te melden.
Nieuws

05-04-2016
De Oude Pastorie ontvangt de innovatieprijs 2016 van de Gemeente Huizen uit handen van wethouder Marloes Verbeek tijdens de Economische Avond in het Gemeentehuis. Klik hier voor de presentatie en klik hier voor het juryrapport.

21-12-2014
Het is inmiddels al meer dan een half jaar geleden dat woonzorgvoorziening 
De Oude Pastorie werd geopend. Lees meer...

10-12-2014
Sinterklaas in De Oude Pastorie Op zaterdag 22 november werden de bewoners van De Oude Pastorie onverwachts verrast met de komst van een Pietenband. Liefst 10 Pieten bezochten De Oude Pastorie en speelden met hun instrumenten heel veel gezellige Sinterklaasliedjes. Uiteraard brachten zij ook het ‘zoets’ en ‘iets lekkers’ mee waar we bij de thee heerlijk van hebben genoten.

05-05-2014
In de ontspanningsruimte is nu ook een "Bubble Unit" aanwezig. Volop genieten van rustgevende bewegingen en kleuren!


05-05-2014
Na ruim een jaar is de verbouwing en renovatie van De Oude Pastorie nu toch echt achter de rug en is het pand in gebruik genomen als woonzorgvoorziening.  De eerste bewoners zijn gearriveerd!

26-03-2014
Open dag woon- zorgvoorziening de Oude Pastorie: 21 mei 2014 van 14:00 tot 21:00 uur.

03-04-2013
De verbouwing van de Oude Pastorie is officieel van start gegaan. Zie ook de foto en het artikel in de Woonbode van 18 maart 2013

15-11-2012
Klik op de afbeelding voor grotere weergave

Een leuk stukje over De Oude Pastorie in De Huizer Courant van 8 november 2012. Klik op de afbeelding voor grotere weergave.