Ridderspoor
Informatie
Sociale kaart

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld om de (eerste) signalen van dementie snel te herkennen. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan.

Stimuleringssubsidie
King Arthur Groep mocht van Provincie Noord Holland een stimuleringssubsidie ontvangen.
 Ridderspoor

Deze prachtige bloem in combinatie met de legende van King Arthur en de locatie van het gebouw  maken ‘Ridderspoor’ tot een passende naam.

Ridderspoor

Delphinium ‘Guinevere’
(Nederlandse naam Ridderspoor)

Film

Er is een mooie film gemaakt over Ridderspoor. Klik hier om de film te bekijken.

 

Ridderspoor: kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Ridderspoor

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Woonzorgvoorziening Ridderspoor Hilversum - kleinschalig wonen voor mensen met dementie

 

In de gezellige binnenstad van Hilversum, nabij het station en de markt vindt u onze kleinschalige woonzorgvoorziening met de naam Ridderspoor. Ridderspoor biedt plaats aan 22 bewoners met dementie.

Het huis is ontworpen in de stijl van de omgeving die grotendeels gebouwd is in de jaren twintig van de vorige eeuw, en heeft een statig en voornaam aanzien. Mensen met een voorliefde voor het stadsleven, zullen zich hier direct thuis voelen.

Er is op dit ogenblik geen appartement beschikbaar
Neem voor de meest actuele informatie over de wachtlijst contact op met Jarcine Spaander:
Email: info@kingarthurgroep.nl of bel: 06-48422186

Wonen zoals u dat wilt

Bewoners hebben ieder een privé zit-/slaap kamer op de 1e of 2e verdieping met sanitair en pantry. U kunt deze naar eigen inzicht inrichten. Alle woonruimten zijn voorzien van een telefoon- en kabelaansluiting.

Op de begane grond bevinden zich een aantal gemeenschappelijke ruimten, waar u ten alle tijden gebruik van kunt maken, zoals een woonkeuken, huisbioscoop, muziek- en ontmoetingsruimte, bibliotheek, eetkamer, hobby-/ werkkamer en buitenruimte- en terras. Bekijk ook de plattegronden van deze ruimtes.

Gemeenschappelijke hobbykamer en huisbioscoop    Zithoekje in gemeenschappelijke hobbykamer   Zitkamer

Persoonlijke zorg

Een team van professionals op het gebied van dementiezorg staat 24 uur per dag voor u klaar, bereidt samen met u verse maaltijden en is flexibel en creatief genoeg om met u te ondernemen wat u wilt. Geheel in lijn met de wens van de overheid wordt wonen en zorg gescheiden.

Woonkamer Ridderspoor

Familie en naasten

Familieleden ontvangen een sleutel van de voordeur en zijn ieder moment van de dag van harte welkom deel te nemen aan activiteiten of gezellig mee te eten. Daarnaast is het ook mogelijk te overnachten in onze gastenkamer.


In Ridderspoor kunt u ook als partners wonen

Samen zorgen voor iemand met dementie

De zorg voor uw partner met dementie wordt zwaarder en zwaarder. U zou deze zorg graag met anderen delen. In Ridderspoor is de zorg kleinschalig en persoonlijk georganiseerd en deze is ook beschikbaar voor echtparen die na zoveel goede jaren niet gescheiden van elkaar willen wonen.

In Ridderspoor gaan wij zorgvuldig en respectvol om met de persoon met dementie en zijn of haar partner. Wij kijken wat u en uw partner nodig hebben en houden rekening met de fase waarin uw partner zich bevindt.

Meedenken mag

U kunt zelf met de zorgverleners bespreken hoe de zorg verloopt. Wat wilt u zelf doen, wat wilt u loslaten, wat gaat goed, wat kan beter.

Aan het roer staan van uw eigen leven

Wij willen het leven voor u beiden zo aangenaam en vertrouwd mogelijk houden. De zorg is aanvullend op wat u beiden zelf nog kunt, waarbij wij rekening houden met uw levensstijl en de mogelijkheden van u en uw partner.


All-in servicepakket:

  Wij bieden een ruim all-in servicepakket:

  • Wisselend activiteitenprogramma
  • Persoonlijke begeleiding en 24-uurszorg
  • Drie verse maaltijden per dag, inclusief drankjes
  • Koffie, thee en tussendoortjes
  • Was- en strijkservice
  • Internet, kabel en telefoonaansluiting (excl. abonnement/ gesprekskosten)
  • Huishoudelijke hulp/ interieurverzorging

Woonkeuken Ridderspoor
Financiering

Geheel in lijn met de wens van de overheid worden de kosten van wonen en zorg in onze woonzorgvoorziening gescheiden.

Wonen
Voor de huur van de privé woonruimte, het gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes en de services vragen wij een maandelijks all-in bedrag.

Zorg
De zorg kan gefinancierd worden vanuit de Wlz.  U heeft hiervoor een Wlz indicatie (PGB of Zorg In Natura) nodig. Wij kunnen u desgewenst helpen bij de aanvraag van deze indicatie.

Er is op dit ogenblik geen appartement beschikbaar
Neem voor informatie over de wachtlijst contact op met Jarcine Spaander. Email: info@kingarthurgroep.nl of bel: 06-48422186
Aankondigingen
Programma Waardigheid en Trots

Met onze deelname aan het programma Waardigheid en Trost willen wij een bijdrage leveren aan een positieve beeldvorming en kwaliteitsimpuls voor de ouderen zorg. Het projectvoorstel ‘De mens zien’ moet van locatie Ridderspoor nog meer dan nu een woonomgeving maken!

Voor meer informatie klik hier.

 
Alzheimer Café Hilversum

Het Alzheimer Café Hilversum is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Naast de onderlinge contacten en gesprekken staat er ook iedere keer een thema centraal, wat door een deskundige inleider wordt verzorgd. Voor informatie klik hier


 
Brochure

Klik hier om onze nieuwe brochure van Ridderspoor gratis aan te vragen.

Bouw in beeld

Gedurende het bouwproces van Ridderspoor hebben we een fotoserie gemaakt van de vorderingen per maand. Bekijk deze op de pagina Bouw in beeld

Activiteitenprogramma

Elke maand stellen de begeleiders in Ridderspoor een activiteitenprogramma op waar bewoners aan kunnen deelnemen
januari 2018
februari 2018

Huisbijeenkomsten

Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende inbreng heeft en het programma goed aansluit bij de wensen van de deelnemers, worden er in 2017 in Ridderspoor drie huisbijeenkomsten gepland. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor de deelnemers en de mantelzorgers. Er kan gesproken worden over activiteiten (zijn ze passend), de organisatie, uitstapjes, etc. Iedereen kan bij deze bijeenkomst zaken melden die hij/zij belangrijk vindt.

Programma 
19:00-21:00 uur 

Data


Klik hier voor de jaarplanning 2018