Informatie

Voor informatie over 
adres, telefoonnummer 
en email klik hier

Sociale kaart

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld met organisaties waar u terecht kunt. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan.

Blijf op de hoogte
Als familie, partner of mantelzorger op de hoogte blijven van de activiteiten in het ontmoetingscentrum? Wij bieden hiervoor diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld een verslagje met foto's via email. Naast dat het fijn is om te zien hoe deelnemers vaak enthousiast meedoen aan allerlei activiteiten kan het ook een handig hulpmiddel zijn om een gesprekje over de belevenissen in het ontmoetingscentrum aan te knopen of voort te zetten wanneer de persoon met dementie zich (een deel van) de gebeurtenissen niet meer kan herinneren.

"Mijn moeder vertelt altijd vol enthousiasme over de wandelingen en door jullie e-mails kan ik er op inhaken. Mijn moeder noemt het de gouden middagen."  

- dochter van een deelnemer in Soest


Ontmoetingscentrum Soest

 

Vanuit het ontmoetings-en activiteitencentrum in Soest wordt 6 dagen per week activiteiten geboden aan mensen die nog zelfstandig thuis wonen, maar extra stimulans en ondersteuning
behoeven en/ of van wie de mantelzorger extra ondersteuning nodig heeft. Deelnemen aan activiteiten in het ontmoetingscentrum is niet alleen prettig voor de deelnemers, maar ook voor de mensen die thuis de dagelijkse zorg op zich nemen. Zij staan er niet alleen voor en hebben wat tijd voor zichzelf. In de wetenschap dat hun partner of familielid in goede handen is.

In het ontmoetings- en activiteitencentrum bieden wij:
 • Activiteiten 
 • Peroonlijke begeleiding
 • Voorlichtingsbijeenkomsten (voor partners en mantelzorgers)
 • Contact met anderen in dezelfde situatie
 • Hulp bij het regelen van de juiste zorg

      

Groepen bestaan uit maximaal 12 personen en worden begeleid door een deskundige begeleider, assisent-activiteitenbegeleiders en een gastvrouw. Door de gastvrouw wordt ook dagelijks een (warme) maaltijd als lunch verzorgd.

Het schilderen van een bijzondere lampenvoet is één van de vele activiteiten Schilderen van een bijzondere lampenvoet
Activiteiten
Wij bieden een gevarieerd programma, met activiteiten als:
 • Kaarten, sjoelen, rummikub, scrabble of andere (gezelschaps)spellen 
 • Film kijken, puzzelen, of een kruiswoordpuzzel maken
 • Lezingen volgen over kunst, cultuur en natuur
 • Naar muziek luisteren, bewegen op muziek of muziek maken
 • Knutselen
 • Schilderen of tekenen
 • Handwerken (breien, borduren, enz.)

Deelname aan het programma wordt aangemoedigd, maar is niet verplicht. Er wordt samen met iedere deelnemer zo veel mogelijk gekeken naar zijn of haar persoonlijke interesses en mogelijkheden. Daarnaast is gewoon een praatje maken natuurlijk ook prima.

   In het ontmoetingscentrum in Soest wordt de sjoelbak regelmatig tevoorschijn gehaald  We doen regelmatig spelletjes zoals rummikub  

Buitenlucht en daglicht vinden wij belangrijke elementen in de omgeving. Hier wordt extra aandacht aan besteed. De mogelijkheid om naar buiten te kunnen gaan wordt zoveel mogelijk benut. Ook staat elke week de activiteit "bewegen" op het programma.

Verder organiseren we per maand één of twee maal een uitje, bijvoorbeeld naar een museum, landgoed of bezienswaardigheid.

Zorgfinanciering

Deelname is mogelijk met een indicatie/beschikking, maar u mag deze ook persoonlijk betalen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en helpen u graag bij de gewenste aanvraag.

Karakteristieken King Arthur Groep

Vaak horen we onszelf zeggen dat je maar gewoon langs moet komen op Ridderspoor of bij het Ontmoetingscentrum om het zelf te ervaren wat ons onderscheidend maakt. Bent u benieuwd naar ervaringen van anderen klik op een van de volgende tegeltjes. Wilt u een ervaring met ons delen, stuur een email naar karakteristieken@kingarthurgroep.nl

OC Soest door de ogen van anderen

Openingstijden

Openingstijden dagbesteding 
Maandag tot en met vrijdag vanaf 9:00 uur tot 17:00 uur 
Zaterdag van 9:30-14:30

Dagdelen
Maandag    09:00 − 17:00
2 dagdelen 
 
Dinsdag   09:00 − 17:00
2 dagdelen
 
Woensdag   09:00 − 17:00
2 dagdelen  
Donderdag    09:00 − 17:00
2 dagdelen  
Vrijdag   09:00 − 17:00
2 dagdelen  
Zaterdag   09:30 − 14:30
1 dagdeel *  
 
* met het uitje op de laatste zaterdag van de maand. 

Flexibele openingstijden mogelijk

Dementie heb je niet van 9 tot 5. Bij voldoende animo is het mogelijk de openingstijden aan te passen en kan ook ondersteuning en begeleiding geboden worden in de avonden en weekenden en op zon- en feestdagen.

Vervoer
Het ontmoetingscentrum beschikt over eigen vervoer en haalt en brengt haar deelnemers van deur tot deur.

  

Wachtlijst
Klik hier  voor een overzicht van de wachttijden per dag(deel)
Activiteitenprogramma
Nieuws
Zorg in Soest

Website Zorgzaam Soest
www.zorgzaamsoest.nl

Website Elzis Soest 
www.elzis.nl

 
De Kracht van Herinneringen

KAG organiseert op 8 zaterdagen in 2018 de cursus De Kracht van Herinneringen. De cursus is gericht op mantelzorgers. Klik hier voor informatie.

 
gezocht vrijwilliger

KAG in de krant met een vraag naar vrijwilliger(s). Klik hier voor het artikel.

 
Hulpmiddelen voor NopSoest

KAG werkt mee aan Hulpmiddelen voor NopSoest. Hulpmiddelen die niet meer gebruikt worden kunnen worden ingeleverd en worden door KAG schoongemaakt en opgeknapt. Voor meer informatie klik hier.

 
Vrijwilligerswerk
Naast zorgverleners bieden ook vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan het welzijn van deelnemers in onze ontmoetingscentra, bijvoorbeeld door middel van het bereiden van maaltijden of als assistent-activiteitenbegeleider. Wij zijn dan ook regelmatig op zoek naar uitbreiding van de huidige vrijwilligersteams. U vindt de vrijwilligersvacatures van ontmoetingscentrum Soest en andere locaties op Werken bij > Vrijwilligers
Mantelzorgbijeenkomsten

Vier keer per jaar organiseren wij in ontmoetingscentrum Soest informatieve bijeenkomsten over diverse situaties rondom dementie waar u als partner, familie of mantelzorger mee te maken kunt krijgen. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor de familie en andere naasten van de deelnemers van de ontmoetingscentra en begeleiding thuis. Meer informatie en data vindt u op de pagina Familie en mantelzorgers

Centrumbijeenkomsten

Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende inbreng heeft en het programma goed aansluit bij de wensen van de deelnemers, worden er dit jaar in ontmoetings- centrum Soest vier centrumbijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor de deelnemers en de mantelzorgers. Er kan gesproken worden over activiteiten (zijn ze passend), de organisatie, uitstapjes, etc. Iedereen kan bij deze bijeenkomst zaken melden die hij/zij belangrijk vindt.

Programma 
14:00-16:00 uur 

Klik hier voor de jaarplanning 2018