Informatie

Voor informatie over 
adres, telefoonnummer 
en email klik hier

Sociale kaart

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld met organisaties waar u terecht kunt. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan.

Folders
Ontmoetingscentrum De Bilt

 

   

 

 

Welkom bij OC De Bilt

Bij Ontmoetingscentrum De Bilt draait het om bieden van een warme, veilige en gezellige plek waar alle bezoekers iets van zijn of haar gading kunnen vinden. Of u nu op zoek bent naar een goed gesprek, een creatieve of sportieve activiteit of gewoon een lekker kopje koffie met een koekje, het is allemaal voor handen. En anders regelen we het alsnog. We horen graag waar u naar op zoek bent.

OC De Bilt is op elke dinsdag en donderdag van 12 tot 18 uur geopend. U bent op elk moment van harte welkom voor een kop koffie. We serveren rond half een voor de liefhebbers meestal een eigengemaakte soep en om 14.00 uur start er een gezamenlijke activiteit. Na een kort rustmoment staat er rond half vier weer een onderdeel op het programma. We sluiten af met een bescheiden warme maaltijd. Om 18.00 uur zijn we gesloten.

Dat er een activiteit op het programma staat betekent overigens niet dat u aan alles mee hoeft te doen. Integendeel, alles mag en niets moet. Wel proberen we het aanbod van activiteiten zo divers mogelijk te maken. De rode lijn wordt gevormd door de termen Cultuur, Natuur, Bewegen en Creativiteit. Daarbij is er onder meer aandacht voor geschiedenis en kunst, workshops met bewegen in de hoofdrol, wandelen met hond Angus en schilderen. Ook zingen staat vaak op de agenda. Op Wereld Alzheimer Dag hebben we ons eerste optreden met Con Amore mogen geven.

Natuurlijk horen we ook graag waar uw wensen liggen zodat we ons programma daar wellicht op kunnen aanpassen.  
Komt u binnenkort een kijkje nemen?

Voor meer informatie:
Gerdine Timmerman: 06-48422186 of via de King Arthur Groep 035-2050950

Deelname is mogelijk met een indicatie/beschikking, maar u mag deze ook persoonlijk betalen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en helpen u graag bij de gewenste aanvraag.

 

Activiteiten programma
Nieuws
Collecte Duofiets - maandag 16 oktober 2017

De diaconie van de Opstandingskerk selecteert jaarlijks een goed doel om voor te collecteren. Dit jaar is het thema Onze oudere medemens: dichtbij en verder weg. Naast een project voor grootmoeders, Adopt a Granny, is ook OC De Bilt al goed doel gekozen. Dit onder meer omdat het OC volgens de organisatie mensen met dementie een veilige plek biedt in de buurt. We hebben aangegeven dat we graag een duofiets willen aanschaffen waar onze bezoekers en andere belangstellenden mee op pad kunnen. Er wordt van oktober tot januari gecollecteerd. We houden u op de hoogte. 


 
Con Amore in OC De Bilt - vrijdag 29 september 2017

Op Wereld Alzheimer Dag hebben de bezoekers van het OC met hun gelegenheidskoortje Con Amore opgetreden in het Lichtruim. Met de ondersteuning van de heer Rost Van Tonningen op de accordeon werd het een geslaagd optreden. De ruim zestig belangstellenden hebben de koorleden enthousiast ontvangen en zongen graag mee met het repertoire. Klik hier voor de video.

 
Komt u kennis maken? - vrijdag 29 september 2017

Op zaterdag 7 oktober is er een Vrijwilligersbanenroute in De Bilt. Onder het motto Vrijwilligerswerk. Gewoon doen! zetten ook wij onze deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk. U bent van harte welkom om langs te komen om te ervaren wat het Ontmoetingscentrum De Bilt te bieden heeft. Voor onze bezoekers, mensen met geheugenproblemen, en voor u als vrijwilliger. 

We zijn op zoek naar iedereen die op een of ander wijze een bijdrage wil leveren. Of u nu wilt schilderen, zingen, knutselen, gesprekken voeren of met iemand ilt wandelen. Of wellicht wilt u gastvrouw zijn, of chauffeur, het kan en mag allemaal. Ook als u af en toe iets zou willen betekenen voor onze bezoekers, horen we het graag.

De Banenroute wordt georganiseerd door Mens De Bilt en er doen ruim 40 organisaties aan mee. Voor het complete aanbod aan organisaties en mogelijke wandelroutes kunt u kijken op www.mensdebilt.nl We ontvangen u graag op 7 oktober in de Opstandingskerk.