Informatie

Voor informatie over 
adres, telefoonnummer 
en email klik hier

 

Het nut van een hoortoestel

Een interessant artikel waarin het nut van het dragen van een hoortoestel bij (ouderdoms)- slechthorendheid wordt uitgelegd.

Individuele Begeleiding Thuis

Waarom individuele begeleiding thuis

King Arthur Groep biedt Individuele Begeleiding Thuis aan mensen met beginnende geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie die in een thuissituatie wonen. Wanneer u te maken krijgt met dementie, verandert er veel. Juist daarom is het voor veel mensen prettig om in hun vertrouwde woonomgeving te kunnen blijven wonen. Met wat ondersteuning bij praktische zaken als de administratie is dit vaak lang mogelijk.

De begeleiding thuis is overigens ook prima te combineren met deelname in één van onze ontmoetingscentra. Echter, niet iedereen voelt zich thuis in een groep en/of is een verenigingsmens. De behoefte aan persoonlijk contact en het ondernemen van activiteiten is er daar en tegen vaak wel. Ook dan kan een individuele begeleider een uitkomst zijn.

De individuele begeleiding kan bestaan uit:

 • een bezoek brengen aan het theater, museum of bibliotheek
 • het maken van een wandeling 
 • het samen schilderen, fotograferen of tuinieren, voorlezen of luisteren naar muziek
 • het bespreken van actualiteiten
 • het maken van een levenswerk
 • begeleiding bij doktersbezoek 
 • het maken van een dag- of weekindeling
 • het samen doen van boodschappen
 • hulp bij planning van het huishouden 
 • ondersteunen van financiële handelingen, zoals het op orde brengen van de administratie, het afhandelen van de (dagelijkse) post of het geheel of gedeeltelijk voeren van de administratie
 • een luisterend oor
 • etc.

Daarnaast behoren ook verpleging en verzorging behoren tot de mogelijkheden. 

Werkgebied


Vanaf 2016 bieden wij individuele begeleiding thuis (IBT) in alle gemeenten waar wij werkzaam zijn.

Gespecialiseerde begeleiders

De persoonlijke zorg en begeleiding wordt uitgevoerd door een team van begeleiders, die gespecialiseerd zijn in dementiezorg. Door de kleinschaligheid van de organisatie kennen de begeleiders de deelnemers en hun naasten goed en voelen zij zich nauw betrokken.

Integrale zorg

De zorg wordt zoveel mogelijk gecombineerd aangeboden, zodat er zo min mogelijk verschillende gezichten zijn voor degene met dementie en zo min mogelijk overgedragen hoeft te worden. De zorg en begeleiding wordt, waar van toepassing, ook nauw afgestemd met de begeleiding in het ontmoetingscentrum. De combinatie van zorg en begeleiding thuis en de mogelijkheid om activiteiten buitenshuis aan te bieden zorgt ervoor dat de zorg rondom degene met dementie zo optimaal mogelijk afgestemd wordt.

Financiering

Deze zorg wordt geboden aan mensen die nog thuis wonen. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van deze zorg heeft u een Wmo  of Wiz beschikking nodig. King Arthur Groep kan u behulpzaam zijn bij de beschikkingsaanvraag. U mag (een gedeelte van de) begeleiding uiteraard ook particulier betalen.

Wachtlijst:  geen
Nieuws
Kursusproject Wijdemeren

Team Wijdemeren start Kursusprojekt in Loosdrecht.

Samen met het Kursusprojekt Loosdrecht worden er vanaf oktober ook cursussen geboden voor mensen met vergeetachtigheid, geheugenproblemen en dementie.

Heeft u interesse? Neem contact op met Claudia Perin 06-51 214999  of vraag het ‘gele boekje’ met de cursusinformatie aan via teamwijdemeren @kingarthurgroep.nl.

Inschrijfdagen zijn op 2 september 10-12 uur en 5 september 19:30-20:30 uur op de cursuslocatie 3-luik, Acacialaan 2 in Loosdrecht.

 

Wereld Alzheimer dag met Team De Bilt

Team de Bilt neemt deel aan Wereld Alzheimer dag

Op 21 september neemt Team de Bilt samen met andere lokale organisaties deel aan Wereld Alzheimer dag in het Lichtruim in de Bilt.


KAG over honden in krant

Een heel mooi artikel over KAG en Saskia Nijland over honden en dementie. Klik hier voor het hele artikel.

Kwartiermakers KAG

King Arthur Groep werkt sinds kort met kwartiermakers. Klik hier voor wat de kwartiermaker doet.

Dementie vriendelijk Veenendaal

King Arthur Groep en QuaRijn maken zich samen sterk voor Dementie vriendelijk Veenendaal. Klik hier voor het volledige artikel.

Zo lang mogelijk thuis

Wij streven er naar de deelnemer ondersteuning en begeleiding te bieden waardoor zo lang mogelijk thuis gewoond kan blijven worden.

Visie

Individuele Begeleiding Thuis is opgezet vanuit de gedachte en ervaring dat sommige mensen liever één op één contact hebben.